Ahoj!
Mám docela špatnou koordinaci pohybů, na myš to nevadí, ale na dotykový telefon nevím nevím. Taky mi přijde jako zátěž mít nějaké další zařízení, takový pseudopočítač, o který bych se musel starat. Net mám na počítači, včetně sociálních sítí. Proto jsem doposud vydržel u tlačítkového telefonu: v roce 2012 jsem si koupil odolný outdoorový Samsung a doposud drží. Má funkce, které potřebuji, zejména nastavit různá mp3 zvonění různým lidem a různým skupinám lidí, abych hned během vyzvánění věděl, kdo volá, taky má docela velikou paměť na SMS. Vím, že toto je převážně linuxové fórum, ale doufám, že tento technický dotaz nebude příliš OT.
Díval jsem se na současnou nabídku tlačítkových telefonů a přijde mi to už hodně tristní: v recenzích je často napsáno, že už nejsou jako dřív, že se zasekávají nebo jinak blbnou - chtěl jsem si koupit nejluxusnější tlačítkovou nokii, ale pak jsem v recenzi narazil na to, že občas nefunguje taková základní věc jako posílání a přijímání SMS (ale to taky může být jedna paní povídala). Pro svého tátu, který taky nechce smartphone, jsem koupil nějakého Alligatora, ten běží spolehlivě (aspoň si na něj nestěžuje), ale má zase málo funkcí, například to přiřazování melodií ke kontaktům, které bych chtěl, tam není. Z mého výzkumu, který jsem provedl o víkendu googlením a srovnáváním, vychází zatím nejlíp nová Nokia 3310. Ale současný telefon zatím funguje, tak to nechávám být.
Je možné že zjistím, že toto je opravdu tak okrajový segment trhu, že tu chyby budou a funkce nebudou a vzdám to a naučím se nakonec s nějakým tím Androidem: ale, proto píšu do fóra, třeba jsem přehlédl nějakou možnost nebo výrobce, řekl bych, že mezi ajťáky bude dost konzervativních lidí, kteří si nechtějí zbytečně zvyšovat attack surface a zůstávají u tlačítkového mobilu: takže nějaké rady či nějaká doporučení?