Konečně jsem přišel, proč mi na webové stránce youtube (ale jen na stolním chromu je tento problém) se pokaždé pausuje video po načtení stránky a to opakovaně i když dám přehrát, do půl vteřiny se zastaví. Přišel jsem na to v následující konstelaci: povolil jsem cookie a zároveň potlačil kosmetické blokování prvků . Najednou se vynořil cookie dialog "Než budetete pokračovat na youtube".
Otázka, je toto žalovotelné z hlediska cookie direktivy? Evidentně brání použití služby dokud neodkliknu zcela zbytečný dialog.
Druhá, jak tuto buzeraci cookie-zobrazení-odkliknutí-submitnutí obejít? Nevím jak je to možné, ale na mobilním firefoxu to jde . (Možná je rozdíl v m.youtube.com)
3. věc, čím si myslíte, že v jiných prostředích(webový prohlížeč) se toto neobjevuje? Taky si často hodně všímám, že při User-Agentu chrome jsou služby googlu jaksi méně otravné, naopak při user agentu Apple/Safari jsou otravnější, víc hází klacky pod nohy.
Důkaz této frašky a zbytečnosti dialogu je ,že i při zablokované doméně consent.youtube.com/save se to chová jako kdyby nebyla a tudíž odesílat data není potřeba. (Teoreticky se může i druhotně stav kliknutí uložit přes JS do cookie.)