Je toto žalovatelné (youtube - cookie direktiva)

Je toto žalovatelné (youtube - cookie direktiva)
« kdy: 01. 01. 2024, 19:12:57 »
Konečně jsem přišel, proč mi na webové stránce youtube (ale jen na stolním chromu je tento problém) se pokaždé pausuje video po načtení stránky a to opakovaně i když dám přehrát, do půl vteřiny se zastaví. Přišel jsem na to v následující konstelaci: povolil jsem cookie a zároveň potlačil kosmetické blokování prvků . Najednou se vynořil cookie dialog "Než budetete pokračovat na youtube".

Otázka, je toto žalovotelné z hlediska cookie direktivy? Evidentně brání použití služby dokud neodkliknu zcela zbytečný dialog.
Druhá, jak  tuto buzeraci cookie-zobrazení-odkliknutí-submitnutí obejít? Nevím jak je to možné, ale na mobilním firefoxu to jde . (Možná je rozdíl v m.youtube.com)
3. věc, čím  si myslíte, že v jiných prostředích(webový prohlížeč) se toto neobjevuje? Taky si často hodně všímám, že při User-Agentu chrome jsou služby googlu jaksi méně otravné, naopak při user agentu Apple/Safari jsou otravnější, víc hází klacky pod nohy.

Důkaz této frašky a zbytečnosti dialogu je ,že i při zablokované doméně consent.youtube.com/save se to chová jako kdyby nebyla a tudíž odesílat data není potřeba. (Teoreticky se může i druhotně stav kliknutí uložit přes JS do cookie.)

« Poslední změna: 01. 01. 2024, 19:14:42 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

Re:Je toto žalovatelné (youtube - cookie direktiva)
« Odpověď #1 kdy: 01. 01. 2024, 19:40:33 »
Proč do háje teď když otevřu homepage youtube.com, mě to hned násilně přesměruje na consent.youtube.com. !? Toto je nepoužitelné! Přes 10 minutami se toto nedělo, jen jsem experimentoval s cookie, ale vrátil jsem to do původního stavu.

Skoro už jsem chtěl tu prašivou stránku youtube.com zavrhout a jít třeba na genyt.xyz(=video.genyt.net), ale málem jsem se poblil, když jsem vidět, jaké to načítalo domény (*.xyz - že mě to nenapadlo, s čím se zachází, s tím se odchází)

PS:dokázaly by někdo dek´dovat toto:?
ttps://purgoaho.xyz/movie/10030/4.html (redirectuje na "google.com/"  ::) dle okolností)
https://besmeargleor.com/400/5690472' ( a ještě se odesílá jako base64  na  https://purgoaho.xyz/zqtruufcgivtmbgtqacho.png?

Naštěstí - doplněk v prohlížeči tyhle likeyoutubestránky umravní a nedovolí jim udělat z prohlížeče hrst tříšek . To jen varování, pro ty, kteří by stránky tohoto typu chtěli navštěvovat s "nahým prohlížečem"

Navíc - toto ani není účelem. Na  cílené bezproblémové prohlížení youtube mám videopřehrávač. Ale pokud někdo mi pošle link a já ho chci otevřít v prohlížeči, chci si ho přehrát taky přímo v prohlížeči hned a ne nahrazovat youtube.com za youtube-nocookie nebo /watch?v= za /embed/

« Poslední změna: 01. 01. 2024, 19:45:38 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

Re:Je toto žalovatelné (youtube - cookie direktiva) i na.mobilním
« Odpověď #2 kdy: 02. 01. 2024, 15:07:32 »
Hmm, tak, smůla, i na mobilnim prohlížeči to tyhle psí kusy vyvádí (a tomám zapnuté cookies) v Desktopovém režim. Nějaký cyklus pokaždé pauzne video když se pokusim dát play?

Vite jak tohle eliminovat ? Vhodně mířeným pravidlem youtube.com##+js(aeld,...)?
(Já řeším desktop, takže nahrazování www. a m. by mi nic nicnového přelomového nepřinesllo, navíc m.youtube.com vypadá ugly na ve širokém okně)

Doplnení: všiml, jsrm, si že při kliknutí na tlačitko dialogu to leakne i kromě předešlého www.youtube.com/upgrade_visitor_cookie

... Zvláštní, že při první analýze jsem si toho nevšiml
« Poslední změna: 02. 01. 2024, 15:13:40 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »