Nebijte chudinku adminka po hlave ;o)))
Jak rikam - smtp mam zakazane - pouze na svuj smtp server.
Pokud musi sedet to, ze se server hlasi svym jmenem, ktere ma jako reverse, tak to dokonce i nejakym zazrakem mam.
Cetl jsem pulku jednoho RFC v zivote ;o))) (nebijte admina po hlave ;o))), ale nektere veci mi prijdou docela jednoduche.
Pokud je v konfiguraci napsano my_hostname, tak nevim, proc bych tam psal nebijte.admina.po.hlave.cz a server ma PTR zbili.jsme.admina.vga.kabelem.cz
Jsem admin na baterky (vezmu Baterku, posvitim na Google, verim tomu, ze BSD nepouzivaji uplne nejuhrovitejsi mladici {vid Radovane ;o} a pak to i podle toho nastavim).
Jinak co se ntopu tyce jeste jsem to poradne nedozkoumal - misto toho jsem si pridal novou hracku do racku.
Taky si myslim, ze je to docela otazka "viry" (vir, nadeje a laska ;o) - virit kolem stolu a tak.
Kdyz spusta chytrych hlav, ktere tu radi je schopna prijit na spoustu chyb, jak to nedelat, je spousta zlych chytrych hlav schopna napsat virus, ktery proste antiviry nezdetekujou, maskuje se pres HTTP, fejkuje se jako google.it.tw (nebo vim ja jak), posle si kdo vi co jako magic type png a ja na to neprijdu ani kdybych si to png prohlizel ;o)))
Skype - ano - zvracim tu z nej tajne chlapcum s windows a svemu bohuzel windows boxu (nekdo ty weby v tech standardnich prohlizecich otevirat taky musi ne? - aaale jen v praci - doma uz mam Operu 10.60 na BSD a skoro to i funguje ;o))) do boxu.
Jeste vetsi poblitek je pravdepodobne yoogoo - to si otevrelo 2 zahadne HTTP servery hned po spusteni. Lahoda.
Muzu je tu mlatit devitiocasou kockou, nechavat je se projit po starsich typech procesoru obracenych vzhuru nohama naboso a tak dale.
Ale kluci jsou to hodni, snazi se prodavat, snazi se lidem delat dobry reseni jejich "chci web a chci ho hezkej a nemam vkus a nerozumim tomu a nevim co delam, ale chci ten web" problemu, takze jim to chci spis ulehcovat nez naopak ;o)
Budu jeste hledat a bojovat se vzdusnymi Windows ;o)
Less Air more BSD.