Rozmyslam nad tym, kedy je vhodnejsie pouzit cron a kedy vytvorit ulohu na spracovanie...
Napriklad mozem mat clanok ktory chcem publikovat v buducnosti, v konkretny datum a cas. Mozem tak vytvorit ulohu a nastavit jej kedy sa ma spustit a procesor, ktory bezi konstantne a instantne spracuva ulohy ktore ma k dispozicii, ju nasledne spusti a clanok sa publikuje.
Na druhu stranu mozem mat cron ulohu, ktora periodicky nejak najde vsetky clanky ktore uz mali byt publikovane, ale este nie su, a nasledne ich publikuje.
Takze dosiahnem rovnaky vysledok ale odlisnym sposobom.
Ulohu mozem zrusit alebo zmenit datum exekucie. Ale zase to mozem, v tomto pripade, urobit aj zmenou datumu buducej publikacie clanku, takze znovu mam rovnaky vysledok.
Cron bezi periodicky, kdezto v pripade konkretnej ulohy mozem vytvorit viacero instancii s odlisnymi parametrami, kde mozno globlana akcia cronu by nestacila... ale skratka nie som si uplne isty kedy je ktora metoda vhodna.
Zatial som dospel len k tomu ze uloha je vhodnejsia vtedy ak je akterom clovek a nieco sa ma vykonat v buducnosti, pripadne akcia vyzaduje dlhsi cas na beh takze sa spusti ako samostatny proces. Cron zase ak clovek nie je pritomny, i tam to tiez nie je uplne ciernobiele.
Mate nejake tipy ako sa rozhodovat pre ktoru metodu?