Jak na angličtinu?

mukel

Re:Jak na angličtinu?
« Odpověď #60 kdy: 30. 08. 2025, 11:53:36 »
Ešte jedna otázka. Poraďte nejaké rádio, kde by som mohol počúvať angličtinu?

« Odpověď #61 kdy: 30. 08. 2025, 12:54:55 »
Mluvené slovo vysílají tato rádia:
BBC World Service - vysílá přes satelit a Internet neomezeně, večer a v noci je součástí vysílání českého rádia Prostor (DAB+, VKV FM, Internet).
BBC Radio 4 - vysílá přes Internet většinou neomezeně

Na stránce www.bbc.com/audio je nejen živé vysílání, ale také archív, mnoho pořadů se dá stáhnou jako mp3. Také je tam seznam pořadů, které se vysílají.
Pokud jste ještě nenašel způsob jak se naučit základy angličtiny, tak bych vám doporučil začít číst zjednodušené texty nebo knihy, které se dají se koupit a k tomu ten přehled gramatiky a ten slovník, o kterém jsem se už předtím zmiňoval. Pokud nemáte alespoň základní znalosti angličtiny, tak pouze poslouchání vám nemusí pomoct.
« Poslední změna: 30. 08. 2025, 12:56:38 od nonius »

« Odpověď #62 kdy: 30. 08. 2025, 17:49:36 »
Myslím, že dneska většina lidí poslouchá spíš podcasty (já teda ne, jsem čtecí a ne poslouchací typ). Třeba bys našel nějaký v oboru, co tě zajímá...

Karmelos

• 1 190
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 01. 09. 2025, 10:27:30 »
Angličtinu počůvej na youtubu. Vyber si co tě zajímá a o čem něco víš a poslouchej. Navíc k tomu můžeš zapnout titulky. Dostaneš dost nalejvárnu a do hlavy i nějaký dialekty. To ti pak umožní líp vnímat čistou britskou nebo americkou...
Gréta je nejlepší.