Aha, tak už tomu začínám rozumět. Tím se vysvětlilo vše potřebné a další diskuze s J opravdu nemá cenu. Vrať se k práci, protože diskutování evidentně není tvým oborem, evidentně jsi se na tento předmět nepřihlásil a nejsi k tomu dostatečně kompetentní. Nakecal jsi teď takový nepodložený kraviny, že se stydím i za tebe. A to vše navíc tónem "já jsem nejlepší, vím všechno a ostatní jsou kreténi". Gratuluju.
Jedinej uplnej kreten tu ses ty. Takhle vypadaj ty tvoji vseobecni rozhledove
http://finance.idnes.cz/s-diplomem-primo-na-urad-prace-d2h-/podnikani.aspx?c=A151014_134628_podnikani_mrs...A jestli to chces polopaticky, tak na zakladce se naucis cist a psat, na stredni se naucis jak funguje smycka, jak bys mel psat kod abys ho neprasil...
Tak tohle mě zajímá. Jsi schopen nějakým způsobem shrnout, jaké výstupní kvality by podle tebe měl mít absolvent střední školy (předpokládejme úplné vzdělání zakončené maturitou)? Protože existují diametrální rozdíly mezi jednotlivými typy škol - střední odborné školy budou patrně orientované na jinou skupinu studentů než gymnázia či lycea.
A BTW, jaká je tvoje motivace k tomu se vzdělávat? Jdeš prostě tam, kde jsou prachy?
Od maturanta ocekavam, ze je schopen obratem delat v oboru ve kterym se ucil neco na urovni mistra, pripadne samosatne pokud tomu profese odpovida => programator umi podle zadani ktery mu da zakaznik sestavit algoritmus a implementovat ho. Na urovni stredni trebas neocekavam, ze bude stavet jadernou elektrarnu. Ale kdyz mu zakaznik rekne, ze chce 3 vstupni pole, na vystup je secist, a poslat mailem, ze to pro nej je brnkacka.
Gymply jsou vzdelavaci ustavy nahoven, protoze z lidi co z nich vylezou jsou bez dalsiho zcela nepouzitelny. Defakto je to odkladiste pro lidi, ktery nevedi coby. Zkusenost z FELu pak ukazuje, jak to vypada, kdyz prijde gymplak do laborky. Neumi zmerit odporovou zatez, netusi, ze merak je soucasti obvodu ... myslis ze tohle ma ucit VS?
Nástup do praxe pět let po nástupu na školu. Prý relevantní technologie. Pche. Tabulkový věk pro odchod do důchodu je pro příslušné ročníky někde kolem sedmdesátky, a to čert ví, jak to bude se souvisejícími institucemi tou dobou. Každopádně, to znamená [hypoteticky] přes 40 let na trhu práce. Co za technologie [by byli bývali] učili na VŠ v roce 1970?
Boze ... skola te nauci to, co potrebujes do prace TED (nebo za tech +-5 let, coz se jak bylo receno predikovat vpohode da) dalsi samovzdelani je na tobe. Moje babi zazila jeste doby, kdy auto bylo neco jako ufo. A nejakym rizenim osudu ma ridicak. Divny co?