1. Viete poradiť nejaké rádio, ktoré vie prijímať rozne digitálne rádiá, či už z FM alebo z Internetu? (Internet je ešte dôležitejší ako DAB)
Ale nech má pekný štýlový CASE. Lebo do obývačky si ozaj nedám nejaký plastový či cuprextitový bordel.
2. Alebo premýšlal som či by som si nejaké internetové rádio nevyrobil sám, ale mám dosť estetické cítenie. A určite nechcem mať doma niečo neprofesionálne, čo vyzerá ako vyrobené v garáži. Ak byste vedeli poradiť nejaký pekný veľký case strieborný prípadne drevený (pls nie plastové) za 50 - 200 euro, tak ho kludne kúpim a rádio si vyrobím sám. Zoberem dáky MCU s Wifi a BT pridám kvalitný shield pre spracovanie zvuku s trebars 24 bit DAC a ADC a možno nejaký NF modul. DAB+ tuner. A farebný displej LCD alebo ak by bol tak aj OLED, možno ešte ethernet. Takéto rádio by malo výhodu že by bolo ľahko rozšíriteľné aj o iné typy príjímu (trebars satelitny tuner či odposluchavať radioamaterske frekvencie s NBFM - fantazii sa medze nekladu). A mohol by som si to celé naprogramovať podľa seba na mieru.