Nekomerčné použitie vo firme

Cek

Re:Nekomerčné použitie vo firme
« Odpověď #15 kdy: 06. 02. 2018, 11:04:20 »
Neviete ako to je u aplikacii s predplatnym ? Napr. Adobe, Office365 atd. Je licencia vydavana na konkretneho uzivatela alebo ju moze firma kupit na user123@firma.com a presuvat medzi zamestnancami (po odchode, zmene miesta atd.)

Co u AppStore aplikacii ? Musi mat zamestnanec extra appstore ucet pre firemne apky a iny ucet pre svoje apky ?

V Pripade M$ ses vzadeki jak bata s drevakama v okamziku, kdy ti zamestnanec na jehoz ucet jsou licence navazany, skonci. Protoze ten ucet u M$ patri vzdy osobe. Obejit to muzes leda tak, ze si zalozis neco na tema firma@ ... (a to nejspis bude prozmenu v rozporu s nejakejma M$ pravidlama)

Resilo nekolik lidi z myho okoli, v jednom pripade dotycny zemrel, a firma se 2 roky s M$ dohadovala a nemohla se dostat ke svym licencim.

Tohle nechapu: to jako to mel navazane na nejaky svuj ucet na freemailu a ne na sluzebni mailovou adresu???? :-O

Protoze pokud to mam navazane na franta.vomacka@firma.cz a dotycnej umre, resetnu heslo u sebe a necham si od MS poslat zapomenute heslo k MS uctu....nebude to ciste, ale zato plne funkcni. Pokud nejaka firma nakupuje licence a nechava to zamestnance registrovat na franta.vomacka@gmail.com, tak si nic jineho nezaslouzi.....

což můžete když vám nevadí porušit listovní tajemství :-)

Kde neni zalobce, tam neni soudce.
Taky jsem psal, ze to neni ciste, ale funkcni. Pokud si mam vybrat zda budu bez licenci nebo teoreticky porusim listovni tajemstvi, vim co si vyberu. Nemluve o tom, ze ciste teoreticky muzu ucet smazat a vytvorit znovu - nevim o tom, ze bych nemohl vytvorit firemni schranku libovolneho jmena....

PsychoIT

Re:Nekomerčné použitie vo firme
« Odpověď #16 kdy: 06. 02. 2018, 11:15:57 »
Pokud mi zaměstnavatel nepřikáže daný nástroj používat ke své činnosti (závislé), ale já si ho přesto stáhnu a používám jej na jeho prostředcích abych sobě si ulehčil práci, pak se podle mě o komerční použití nejedná, leda že by z výsledného produktu šlo poznat že k jeho vytvoření byl použit onen volně dostupný nástroj...