Mně z toho vyplývá, že absolutně nerozumíte tomu, jak funguje právo.
Tak hlavně, že ty nejsi právník, ale skvěle tomu rozumíš.. I přes to, nejsi schopen své výplody fantazie podložit jedním jediným případem, co by ti dal za pravdu..
Z tohohle ovšem neplyne, že píšu naprosté blbosti. Plyne z toho pouze to, že když jdete na idnes.cz, můžete v dobré víře předpokládat, že provozovatel idnes.cz má ke zveřjnění uvedených autorských děl práva.
Stejně tak může kdokoli v dobré víře předpokládat, že má práva ke zveřejnění všeho i třeba web sledujserialy.cz či ekvivalent.
V očích běžného, neznalého uživatele internetu, v tom není absolutně žádný rozdíl.
Nikdo totiž nikdy po koncových uživatelích nevyžadoval, aby si něco takového ověřovali. Museli by to pak logicky dělat s každým bannerem, na který na internetu narazí.
Pokud si myslíte, že tohle je oficiální distribuce seriálů, asi byste měl být zbaven svéprávnosti.
Jo jasně, tohle by jako argument u soudu, určitě obstálo.. Padesátiletej děda, co si sotva otevře prohlížeč, určitě takový rozdíl rozezná.. Ftipálku. :-D
Tak si někdy zjistěte, k čemu má server ulož.to sloužit.
Proč bych to dělal? Jako konzumenta mě to absolutně nezajímá, navštívím web, vidím filmy, ty se tahaj pomalu, tak zaplatím kredit. Nic víc běžného uživatele nezajímá a ani zajímat nemusí, stále jedná v dobré víře.
Netflix je poskytovatel filmů a seriálů, platíte si za přístup k filmům a seriálům. Ulož.to je služba pro sdílení souborů, kredit si platíte za rychlejší stahování. Pokud jste nezaznamenal, že má ulož.to opakovaně problémy s tím, že se přes něj šíří nelegální obsah, pak jste asi spadl z Marsu. Navíc ulož.to opakovaně tvrdí, že oni žádné filmy nešíří, že jenom poskytují prostor uživatelům a vůbec nemohou ovlivnit, co tam uživatelé nahrávají. Takže děláte ulož.to medvědí službu.
Stejně tak může neznalý uživatel vnímat službu ulož.to, nebo klidně sledujuserialy.cz, kde může být dle něj kompenzace pro autory řešena formou reklam, stejně jako třeba na Youtube. Opět v tom není pro koncového uživatele vůbec žádný rozdíl a koncák není povinen ověřovat si vypořádání autorských práv tím, co mu poskytuje obsah.
To že někomu dělám "medvědí službu", je mi naprosto fuk.
Sečteno, podrtženo, můj první příspěvek byl pravdivý.
Pouze teoretizuješ poté, co sis přečetl pár řádku v autorském zákoně a nejsi schopen tyto teorie podložit jedním jediným případem v ČR, kdy byl někdo pravomocně odsouzen za stažení autorsky chráněného díla z internetu.
A to i přes to, že k tomuto, dle tebe nelegálnímu jevu, dochází v miliardách případů ročně.
Také jsi celou dobu neodpověděl, jak má člověk ověřit, že ten, co mu poskytuje autorsky chráněný obsah, má vypořádaná autorská práva.
Takové ověření, totiž nejsi schopen udělat ani na Youtube, ani na Netflixu.. Stejně tak na sledujuserialy.cz či uloz.to.
No a když nejsi schopen takové ověření provést ani u služeb typu Youtube, Netflix či Amazon Prime, jsou tvá tvrzení o tom, jak je koncový uživatel povinný toto dělat, naprosto nesmyslná a lživá.
V mých očích, jsi jen vysírač z rootu, co se rád hádá s lidma a je vždy přesvědčen, že zná všechno nejlépe. Tedy někdo, s kým už nebudu ztrácet čas.