Google TV nechtěné reklamy

cziss

Google TV nechtěné reklamy
« kdy: 26. 02. 2025, 09:59:12 »
Ahoj,

nedávno jsem přepnul svou Samsung Google TV z obyč. televize do hlavního menu a nestačil jsem se divit. Záložka domů je posetá reklamou na obsah streamovacích služeb, které ani nemám nainstalované v TV, mobilu, nikde (wtf?). Zjistil jsem, že to jde vyřešit přepnutím do "jednoduchého" režimu, ALE stále se zobrazuje reklama na horním velkém banneru a nikde jsem nenašel co s tím.

Teď tam na mě pokaždé vykouknou dvě tlusté arabky s hadrem na hlavě a to mě teda neskutečně ****. Jako nic proti jiné kultuře, ale já snad žiji ještě v Evropě.

Na netu jsem pořádné řešení nenašel. Nenapadá někoho např. odinstalace nějaké systémové appky, nebo tak něco?

Netřeba říkat, že televizi jsem zadarmo nedostal, tak fakt nechápu jak si Google vůbec může dovolit mi někde dávat reklamy.
« Poslední změna: 26. 02. 2025, 10:02:29 od cziss »

Zopper

• 876
    • Zobrazit profil
Re:Google TV nechtěné reklamy
« Odpověď #1 kdy: 26. 02. 2025, 10:40:55 »
Řešení je jednoduché a stejné, jako u úplně všech "chytrých" televizí: Odpojit od internetu a připojit přes HDMI počítač, nebo nějakou důvěryhodnější krabici, a tu televizi používat jen jako zobrazovací plochu.

A s těma reklamama jsi souhlasil při aktivaci televize v rámci všech těch "souhlasím, dál" smluvních podmínek, EULA, atd.

cziss

« Odpověď #2 kdy: 26. 02. 2025, 10:53:34 »
Řešení je jednoduché a stejné, jako u úplně všech "chytrých" televizí: Odpojit od internetu a připojit přes HDMI počítač, nebo nějakou důvěryhodnější krabici, a tu televizi používat jen jako zobrazovací plochu.

A s těma reklamama jsi souhlasil při aktivaci televize v rámci všech těch "souhlasím, dál" smluvních podmínek, EULA, atd.

Tak díky za radu, ale to není řešení, že jo :)

Medo77

• 308
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 26. 02. 2025, 11:07:03 »
Je. Bud pojdes hlavou proti muru, alebo to vyriesis nejakou viac ohybatelnou krabickou ...
Alebo nepouzivat vstavany YT, ale nejaky browser + ublockom, ....
Ohybanim TV stravis vela casu a vysledok bude mozno len polofunkcny, pripadne len docasny, nez ti da  s najblizsim updatom Samsung/Google zase po prstoch ...

« Odpověď #4 kdy: 26. 02. 2025, 11:15:05 »
Co jiný launcher? Na Sony mě to funguje (skoro) báječně... Žádná reklama, větší možnost customizace, etc. :-)

cziss

« Odpověď #5 kdy: 26. 02. 2025, 11:52:21 »
Co jiný launcher? Na Sony mě to funguje (skoro) báječně... Žádná reklama, větší možnost customizace, etc. :-)

Hmm, to zní zajímavě. A doporučíte nějaký?

« Odpověď #6 kdy: 26. 02. 2025, 12:47:22 »

Používám tenhle: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spocky.projengmenu&hl=en
Ale matně si vzpomínám že full verze je placená (one-time payment)

« Odpověď #7 kdy: 26. 02. 2025, 13:12:59 »
Pokud má Samsung TV tak mu žádnej launcher pro Android z PlayStoru nepomůže...

Samsung TV používají Tizen jako OS (od 2015 nebo 2017?), starší používali Orsay.
Pokud tam má něco od Google tak jenom jako aplikaci, tu by mělo jít odinstalovat.

Spíš by měl začít tím co má přesně za model Samsung televize a co opravdu provedl. Jestli tam má přihlášenej nějakej Samsung či Google account propojenej na telefon apod.

Citace
Jinak nejsem žádnej expert na Tizen v Samsung televizích ale pár jich v rodině je a po zapnutí rovnou nabíhá nějakej Home Screen (plnej nesmyslů co tam nikdo nechce) a nikde jsem nenašel možnost přepnout to na "obyč televizi". **
Ty aplikace jdou odepnou z Home Screenu ale i tak prostě ty krámy jsou jednak velice pomalý a druhak se neumí spustit na variantě kde byla vypnuta (tzn. např. televizní kanál).
Jako obyč. televizi si představuju funkcionalitu takovou že zapnu zařízení a to zobrazuje obsah (např. TV kanál) kterej tam byl při vypnutí (protože ono to není vypnutí ale StandBy režim).
Chápu že když tomu někdo vezme elektriku tak to naběhne do nějakýho základu ale nutit uživatele aby se pokaždé k televizním kanálům museli proklikat přes X nesmyslů je opravdu zhovadilost.
Nedejbože když takovou televizi s kosmickýma ovladačema kde má 1 tlačítko XY funkcí dostane důchodce technikou nepolíbenej.
Kdyby byli výrobci co k čemu tak tam dávají možnost "Pensioners mode".

** podle internetu jsem špatně hledal, nebo to na levnějších modelech opravdu není
« Poslední změna: 26. 02. 2025, 13:17:16 od hungarec »

« Odpověď #8 kdy: 26. 02. 2025, 13:35:54 »
Hm, kdoví, jak se tam ta reklama dostává (ano narážím na PiHole). Ono obecně v domácnosti už chránit se, je více a více problematické.

« Odpověď #9 kdy: 26. 02. 2025, 13:36:52 »
A zkusil jste  krok  náročnýjako ohnout malíček? Zablokovat na dns urrčité domény? Mouná to zabere

Nevim zda to pomúže, na youtube nelze konečné řešení  reklamyní otázky vyoořádat dns filtrem.

A je nutné si uvědomit že google(tv) je reklamní platforma, takže je to jako v gay baru se divili neopětovaných návrhů.

Řečnická otátka. Přihlašoval jste se tam nějak?

Spravne je Zopperova rada . trváte li na google , možná pomůže toto martyrium : https://ericdraken.com/pfsense-decrypt-ad-traffic/

Ono je dost nebeZpečné připojit zařízení infikované googlem do nechráněné sítě (tj bez dns filtru + 8.8.0.0/16 -j REJECT --reject-with ~icmp-admi..prohibi..)
« Poslední změna: 26. 02. 2025, 13:39:43 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

« Odpověď #10 kdy: 26. 02. 2025, 14:06:12 »

Samsung TV používají Tizen jako OS (od 2015 nebo 2017?), starší používali Orsay.
Pokud tam má něco od Google tak jenom jako aplikaci, tu by mělo jít odinstalovat.

Spíš by měl začít tím co má přesně za model Samsung televize a co opravdu provedl. Jestli tam má přihlášenej nějakej Samsung či Google account propojenej na telefon apod.

Citace
Jinak nejsem žádnej expert na Tizen v Samsung televizích ale pár jich v rodině je a po zapnutí rovnou nabíhá nějakej Home Screen (plnej nesmyslů co tam nikdo nechce) a nikde jsem nenašel možnost přepnout to na "obyč televizi". **
Ty aplikace jdou odepnou z Home Screenu ale i tak prostě ty krámy jsou jednak velice pomalý a druhak se neumí spustit na variantě kde byla vypnuta (tzn. např. televizní kanál).
Jako obyč. televizi si představuju funkcionalitu takovou že zapnu zařízení a to zobrazuje obsah (např. TV kanál) kterej tam byl při vypnutí (protože ono to není vypnutí ale StandBy režim).
Chápu že když tomu někdo vezme elektriku tak to naběhne do nějakýho základu ale nutit uživatele aby se pokaždé k televizním kanálům museli proklikat přes X nesmyslů je opravdu zhovadilost.
Nedejbože když takovou televizi s kosmickýma ovladačema kde má 1 tlačítko XY funkcí dostane důchodce technikou nepolíbenej.

** podle internetu jsem špatně hledal, nebo to na levnějších modelech opravdu není

Jsem myslel že se Samsung už konečně Tizenu zbavil, když TV je vlastně asi jediná věc na které ještě běží (aspoň o které vím)

cziss

« Odpověď #11 kdy: 26. 02. 2025, 14:11:22 »

Používám tenhle: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spocky.projengmenu&hl=en
Ale matně si vzpomínám že full verze je placená (one-time payment)

Díky.

cziss

« Odpověď #12 kdy: 26. 02. 2025, 14:12:37 »

Citace

Jsem myslel že se Samsung už konečně Tizenu zbavil, když TV je vlastně asi jediná věc na které ještě běží (aspoň o které vím)

Model z hlavy nevím, ale kupoval jsem ji cca rok zpět. Je tam systém Google TV, nástupce Android TV, to je jisté.

cziss

« Odpověď #13 kdy: 26. 02. 2025, 14:17:32 »

Citace

Model z hlavy nevím, ale kupoval jsem ji cca rok zpět. Je tam systém Google TV, nástupce Android TV, to je jisté.

A je to jistý proto, že to není Samsung, ale Sony, pardon :D. To ale na meritu problému nic nemění.

« Odpověď #14 kdy: 26. 02. 2025, 22:24:47 »
Nejlepsi je na to LG TV.

Muzes instalovat homebrew aplikace z githubu.
Prvni co jsem tam dal, byla alternativni Youtube appka co blokuje reklamy a hlavne sponsor segmenty, atd.

A navic appky muzou bezet nativne(napr. Geforce Now), nechapu kdo si v dnesni dobe koupi ten paskvil Android TV.
« Poslední změna: 26. 02. 2025, 22:26:23 od XXX_Sam_XXX »