pardon, asi jsem to špatně napsal, ale na jednom portu PC je hub monitoru a na něm je jenom klávesnice a myš Na druhém USB 3.0 5Gbps portu PC byla 10Gbps čtečka a na třetím byla tahle čtečka( 3.0 5Gbps UHS-II 180 MB/s).
Ale zvláštní když jsem zasunul čtečku na krajíček aby ječela v 2.0 režimu, tak výpadkům nedocházelo. Není to nějaké ostrouhané PC jedoucí na 5 Válců, je to miniPC se zdrojem 19V/6A.
EDIT: další věc, co je jinak, v PC mám nově i druhý M.2 NVME disk, ale opět nic podivného co bych klonoval nebo co. Jen je na to podezřelé, že časově to koreluje s dobou, kdy jsem tam druhý nvme DAL.
Na závěr: jiný disk se neodpojuje (čekal jsem totiž, že když podle té hlášky mají dva disky stejné ID, že někde narazím v počítači na to entanglované dvojče se stejným ID ,které se taky bude odpojovat
(A vůbec si nestěžuju, že ty windows se neobtěžují napsat, o jaké GUID jjde)! Mám pocit, že to je zas nějaký indicky žertík, že do protokolu událostí přibyl nový herní prvek "záměna chybových hlášek"
zkusím projet diskpart a vyčmuchat GUID nebo id disku nebo ID partition.... jestli tam nebude srážka