Ne že by se třeba Google rozhodl, že svoje vyhledávání bude provozovat jen na IPv6, to jsou fantasmagorie, co tu někdo psal
A ukažme si na něj
Sak google ma aktualne celkem 10%, az doleze na tech 25% celkem ... navic ty se nepripojujes na servery v US, a oni zas ne na ty v EU ... ve finale by defakto stacilo, kdyby google prohlasil, ze po dosazeni 25% zacne IPv4 rusit ... to by nastal poradnej frmol, protoze bych chtel videt jak ISP vysvetluje oveckam, ze jim jejich patlafouny proste nefungujou.
Já vím, já vím, do mrtvol se nekope no, ale jsem ten typ, co prostě neodolá.
2 Filip Jirsák
Problém je, že setrvačnost zařízení je třeba deset let.
A třeba OKI 471dn, nově nakoupené tiskárny a podporu IPv6 to sice "trochu" má, ale spíš nemá, protože je jednodušší, řídit Černobyl než se s ní skamarádit pouze IPv6.
Atd, atd. spousta zařízení má podporu IPv6 "jako", ve skutečnosti nefunkční.
A je to pěkně déééééébilní, příklad:
- nepustím to zařízení na vůbec net = nezíská IPv6 adresu, pokud neudělám výjimky, tedy to zařízení musí mít přístup na net, tedy potenciálně může ven tunelovat data a z nějakého důvodu to nepřijímá nabídky lokálního IPv6 DHCP serveru, pokud adresu získám a tiskárnu přidám na serveru, tak po nějaké době si tiskárna řekne, že se nudím a bezdůvodně si vezme jinou adresu = přestane mi fungovat management i tisk, neb už není dostupná z dané adresy
Podivně pokurvenou implementaci IPv6 má tak 1/2 krabiček a odpověď většiny výrobců je: IPv6 se zavádí, nové krabičky to budou mít už opravené.
Porodní zbytek, který neskončil v odpadu, ale povedlo se mu přežít možná namítne, že si mám zvolit lepšího výrobce, to je rada hodná největšího debila, kdy IT oddělení často nemůže mluvit do dodavatelů, pokud nějaké zařízení umí svařit plech do požadovaného tvaru, tak je to zařízení, které firma potřebuje a firma nebude kupovat o pět miliónů dražší zařízení, jen proto že umí líp IPv6.
Osobně to s nasazením IPv6 vidím tak za 2-5 let, možná za 6-7 let.