Tak se zdá že nativní RDP funguje, hodí mě to doprostřed dění otevřených oken, tak jak čekám, k záseku až dojde ,nevím, kdy to bude. Takže zkušenost v osudové chvíli nemám.
Jen by mě zajímal ten parametr /admin, to je na klientovi nebo na serveru? (Pkud na serveru, netuším, kde se to zadává)
A vlastně to srovnání tightvnc a RDP či jiné by mě zajímalo z jiného hlediska, autentizace a hesel. Výhledově ale současný způsob možná nebude stačit, kvůli dvoum věcem, 1. nějaké globální přístupové heslo nezávislé na heslu uživatele
místního uživatelského účtu, že se přihlašuji jménem a heslem daného uživatele, ale co kdybych chtěl bez ohledu na uživatele, že bych prostě ovládal obsah plochy jako bych byl před monitorem ať je přihlášen kdokoli. . Není to nutně na pořadu dne, protože to je v uzavřené společnosti, ale to je nynější stav.
U RDP to chce jméno a heslo místního uživatele a vlastně čí zadám účet, tak na toho plochu se přihlásím a za druhé tam asi nikde není možnost přidat druhou vrstvu ověření nějakým globálním heslem
VNC jsem dlouho nepoužíval a navíc pokud vím, je víc alternativ, ten parsec. Zvládne některý právě tyhle dvě věci jinak/navíc?
1. zabezpečením dalším heslem/klíčem , nezávislým na (aktuálním ne nutně *)místním uživateli
2. abych nemusel vůbec vybírat, na jakého místního usera se chci nalogovat, prostě to co se děje na ploše
jako jo, ten tight vnc to bude umět asi, jak už psal k3dAR, ale dá se podle těchto dvou bodů přiohnout i RDP?
* Pokud není přihlášen, tak žádný "aktuální" user není, přihlásí se daný user na čistou plochu, tak jak psal RDa a upřesňovali další v - dle závislosti na Edici, módu a těm nastavením, o kterých jsem nikdy neslyšel.