V akom stave je Windows 11?

Re:V akom stave je Windows 11?
« Odpověď #210 kdy: Dnes v 09:49:06 »
Druhak se mi nelíbí použité řečnické triky :
Citace
Lidé z nich vycházející nejsou vzdělaní (universitas = všeobecnost)
Z původu nějakého slova se moc nedá vyvozovat jeho současný význam. Opravdu bych nechtěl aplikovat váš přístup třeba na gymnázia. ;)

Je myslím naprosto zjevné, že školy univerzitního typu poskytují výuku spíše do šířky oproti školám neuniverzitním. V tomto smyslu význam jejich názvu platí doposud. To není žádný "trik", nýbrž konstatování faktu.

« Odpověď #211 kdy: Dnes v 10:19:45 »
Citace
Z původu nějakého slova se moc nedá vyvozovat jeho současný význam. Opravdu bych nechtěl aplikovat váš přístup třeba na gymnázia. ;)

Je myslím naprosto zjevné, že školy univerzitního typu poskytují výuku spíše do šířky oproti školám neuniverzitním. V tomto smyslu význam jejich názvu platí doposud. To není žádný "trik", nýbrž konstatování faktu.
Takže tvrdíte že FI MUNI učí víc do šířky a míň speciaizovaně než FIT VUT? Jak do toho zapadá třeba medicína nebo farmacie? Tam není moc prostor pro nějaký obecný přehled, je nutné jít do hloubky.

BTW "je naprosto zjevné" se až nepříjemně často používá u věcí, které nejsou ani trochu zjevné. Na matfyzu a spol už je z toho i fousatý vtip.

« Odpověď #212 kdy: Dnes v 13:37:30 »
Citace

Takže tvrdíte že FI MUNI učí víc do šířky a míň speciaizovaně než FIT VUT? Jak do toho zapadá třeba medicína nebo farmacie? Tam není moc prostor pro nějaký obecný přehled, je nutné jít do hloubky.

BTW "je naprosto zjevné" se až nepříjemně často používá u věcí, které nejsou ani trochu zjevné. Na matfyzu a spol už je z toho i fousatý vtip.

Srovnání konkrétních oborů na různých školách nedokážu udělat, možná jsem místo univerzity psát o vzdělání "univerzitního typu", to by asi bylo přesnější.

Na medicíně se kromě samozřejmých věcí o lidském těle učí také: psychologie, sociální interakce, etika a komunikace. Na farmacii se zas kromě samozřejmé chemie a biochemie učí také například biologie, psychologie pacienta, či etika a legislativa.

ad BTW: "naprosto zjevné" mi v tomto případě přijde zcela adekvátní.
« Poslední změna: Dnes v 13:40:40 od neregistrovany »

« Odpověď #213 kdy: Dnes v 14:05:33 »
Prosím, diskutujte slušně a s úctou k ostatním. Argumentujte, rozebírejte téma a nenadávejte ostatním. Zvlášť dva uživatelé tu s tím mají problém.

Pokud nejste dost dospělí a nedokážete to, pak nediskutujte. Jděte místo toho třeba na procházku.

Dokud se tu budou tolerovat útoky ad hominem (ano,m mám na mysli jjrsk a Minty), budou se na ně vracet ostré reakce. A je věcí moderátorů, aby si uživatele srovnali do latě.
Já už tady na to kašlu, až se v listopadu vrátím z Paříže, ruším účet a nebudu sem vůbec chodit, vyvinulo se to tu hodně podobně jako Lopuch.
Jirska beru, ten tu předvádí zajímavé věci. Ale Minty? :o

Taky tomu nerozumím... Možná bere jako útok, že ho považuji za "nekritického milovníka Windows" nebo snad, že jsem spekulovala, zda není zaměstnanec Microsoftu? Prostě mě to napadlo, když na seriózní otázku od kotelgg odpověděl, že si nemá kupovat šrot z vietnamský večerky...

- ano, dá se tu bez problému dohledat, že "nekritickým milovníkem Windows" nejsem ani omylem ve snu v drogovém rauši, a dokonce i to, že nejsem zaměstnancem MS. Navíc s ohledem na to, že bytí zaměstnancem MS je obecně považováno za zavrženíhodné (tím spíš když zdejší osazenstvo má zřejmé a obsahem fóra a komentářů pod články doložitelné sklony za zavrženíhodné považovat i samotné používání windows), to (viditelně záměrně podprahový) útok nepochybně je.
- s ohledem na známé a snadno dohledatelné požadavky systému na hardware a kompatibilitu komponent, a na veřejnou dostupnost HCL, je ten stroj prostě produktem ve kvalitě šrotu, což je u zejména některých značek na začátku abecedy dlouhá léta známým faktem
- stejně tak je obecně známým faktem, navíc jasně a explicitně uvedeným v EULA, že kompatibilita stroje, dodaného s OEM licencí Windows, je problémem jeho OEM výrobce, a pokud to nefunguje, vzniká zákazníkovi nárok na odstoupení od kupní smlouvy. skutečně není třeba být "nekritickým milovníkem Windows", aby jedinec chápal, že tohle fakt není problémem tvůrce operačního systému, který někdo narouboval na nepodporovanou konfiguraci, nebo že se uživatel pokouší o něco, co prostě není podporovaným scénářem. a v tom momentě je problémem výhradně dotyčného uživatele, proč od kupní smlouvy prostě neodstoupí a nepořídí si stroj, který má podporovanou konfiguraci a požadovanou činnost na něm lze provést. a tím spíš není důvod se navážet do někoho, kdo mu právě tohle napsal.
« Poslední změna: Dnes v 14:08:27 od Marek Staněk »

« Odpověď #214 kdy: Dnes v 21:04:35 »
Na medicíně se kromě samozřejmých věcí o lidském těle učí také: psychologie, sociální interakce, etika a komunikace. Na farmacii se zas kromě samozřejmé chemie a biochemie učí také například biologie, psychologie pacienta, či etika a legislativa.

ad BTW: "naprosto zjevné" mi v tomto případě přijde zcela adekvátní.

A myslíte si, že napríklad "psychologie, sociální interakce, etika a komunikace" sú na medicíne ako všeobecný doplnok k odbornému vzdelaniu alebo ako od odborného vzdelania neoddeliteľná súčasť, ktorá je nutná na vykonávanie študovanej odbornej profesie?