Zdravím,
sháním software který asi trochu pochybuju, že najdu, ale než si ho začnu sám vyrábět, tak bych se chtěl pokusit.
Investuju do akcií a dluhopisů. A k tomu mám ještě i Portu, Stavební spoření (já vím, slabota) a důchodové spoření. A možná přibudou v budoucnu i nákupy zlata.
Rozeznávám zde 2 třídy investic:
1. Nakupuju nějakou věc (cenný papír) a vím, kolik ta věc, co jsem si ji koupil, aktuálně či v daném měsíci stojí. Sem spadají Akcie, Dluhopisy a Zlato.
2. Vkládám peníze na spořící účty a vím, kolik mám v daném měsíci či roce celkové zhodnocení. Sem spadá Portu, Stavební spoření a Důchodové spoření.
Ten software by měl být schopen pojmout oba typy investic, a měl by na základě toho být schopen vygenerovat kombinovaný graf mého portfolia, jak si měsíc za měsícem stojí. A další důležitá věc je, že by měl být schopen udělat tzv. Benchmark proti S&P 500, tzn. v tom grafu bude stav mojeho portfolia, a stav jak si vede S&P 500. (tohle umí dělat můj broker).
Zkoušel jsem si projít pár Portfolio trackers v App store a žádný to co chci nesplňoval. Není to něco co jde úplně jednoduše udělat v Excelu.