Aký VPN klient pre Ubuntu 9.10?

Aký VPN klient pre Ubuntu 9.10?
« kdy: 30. 03. 2010, 16:13:57 »
priatelia, poraďte aký VPN klient odporúčate do Ubuntu 9.10 a ako ho zinštalovať a rozchodiť.
Vo Windows-e som používal "Cisco Systems VPN Client ver.4.0.5", ktorý som jednoducho zinštaloval, pridal cez "New VPN connection" novú konekciu, kde bolo potrebné zadať iba názov sešny, IP hosta na ktorý sa pripájam, Group authentication a k tomu názov a heslo, nastavenie: Enable transparent tunneling, IPSec over UDP (NAT/PAT). A to bolo všetko, po spustení som zadal svoj prístupový účet a heslo a následne bol vytvorený VPN kanál.

Ako toto všetko urobiť v Linux-e (konkrétne v Ubuntu)? Ktorého VPN klienta zinštalovať? Server nepotrebujem, ten beží na vzdialenom servri, na ktorý chcem pristupovať cez VPN.

Vďaka za každú rozumnú radu, postup.

hoved

Re: Aký VPN klient pre Ubuntu 9.10?
« Odpověď #1 kdy: 30. 03. 2010, 16:37:36 »
chcete se pripojit pres klikatko nebo z shellu ?

openvpn.net

« Odpověď #2 kdy: 30. 03. 2010, 18:34:48 »
chcete se pripojit pres klikatko nebo z shellu ?

openvpn.net

OpenVPN nepojde pretoze nieje kompatibilne s IPsec :)

h2f

« Odpověď #3 kdy: 30. 03. 2010, 19:56:26 »
Cisco VPN client je i pro Linux

« Odpověď #4 kdy: 30. 03. 2010, 20:18:48 »

vojtam

« Odpověď #5 kdy: 31. 03. 2010, 14:25:03 »
Ahoj používám též na připojení k VPN na cisco, aplikace se jmenuje openconnect
zkus :)

« Odpověď #6 kdy: 31. 03. 2010, 21:00:57 »
k tomu "openconnect" - cez Synaptic mi vypisuje, že "openconnect" je zinštalovaný vo verzii 2.01-1. Cez "Add/Remove application" však nenájde žiadne "openconnect".
Keď ho však chcem spustiť cez "Run application" tak sa nič nedeje (nevypíše ani žiadnu hlášku ).
Je potrebné mať ešte niečo zinštalované? (nejaký GUI?)

a k ďalším VPN klientom - ak spustím "PPTP VPN Connection Manager" vypíše hlášku: Could not launch PPTP VPN Connection Manager. Failed to execute child process "nm-vpn-properties" (No such file or directory).
To isté sa stane aj keď skúšam spušťať "VPN Connection Manager (OpenVPN)" alebo "VPN Connection Manager (vpnc)".
Cez Synaptic je info, že "vpnc" (ver.0.5.3-1) aj "network-manager-vpnc" sú zinštalované.
Podobne (je zinštalované) aj "openvpn" (ver.2.1-rc19-1ubuntu2) a "network-manager-openvpn".
Cez "Add/Remove application" nájde, že je zinštalované "VPN Connection Manager (OpenVPN)", podobne aj "VPN Connection Manager (vpnc)".

Čo robím blbo? Prečo mi to nejde?

A ten "Cisco VPN klient" pre Linux (Ubuntu) odkiaľ možno stiahnúť? A ako ho (úspešne) zinštalovať??

vďaka za radu.

« Odpověď #7 kdy: 08. 04. 2010, 02:23:19 »
http://packages.ubuntu.com/karmic/vpnc resp http://www.debuntu.org/how-to-connect-to-a-cisco-vpn-using-vpnc .

Pokud máš universe repo povolené, určitě máš i vpnc. To s Cisco funguje (ozkoušeno na debianu Lenny)

« Odpověď #8 kdy: 09. 04. 2010, 21:24:57 »
vďaka všetkým za "nakopnutie". Stačilo trochu "gugliť" a preštudovať nejaké info.

cez "Root terminal" spustený "GNOME Commander" (kvôli tomu aby som sa dostal do adresára: /etc/vpnc) a cez neho v adresári "/etc/vpnc" skopírovaný súbor "example.conf" do súboru "myconfig.conf". Otvoriť tento súbor a v ňom zeditovať:
Kód: [Vybrat]
IPSec gateway <gateway>
IPSec ID <group-id>
IPSec secret <group-psk>
IKE Authmode hybrid
Xauth username <username>
Xauth password <password>
kde <gateway> je IP adresa hosta, <group-id> je skupina, <group-psk> je heslo (dekryptované) pre túto skupinu, <username>/<password> je užívateľ/heslo pod ktorým chceme VPN konekciu vytvárať.
Riadok:
IKE Authmode hybridje potrebné zmazať.
A potom už len spustiť cez "Terminal" príkaz:
sudo vpnc myconfig.conga VPN konekcia je vytvorená. Zrušiť ju (na konci) možno cez príkaz:
sudo vpnc-disconnect
Poznámka: ak máte heslo zakryptované a potrebujete ho dekryptovať, tak dá sa to cez: http://www.unix-ag.uni-kl.de/~massar/bin/cisco-decode