To chování bylo upraveno asi před třemi týdny. Teď je to tak, že lišta při zpětném cuknutí vyjíždí jen na úzkých displejích – obvykle na mobilních zařízeních. Tam je to chování běžné, vyjíždí obvykle i ovládací prvky prohlížeče, protože se předpokládá, že uživatel chce jinam. Na mnoha webech proto taky vyjíždí navigace.
Je mi jasne, ze muj nazor je nazor exota, ale ja tohle nemam rad ani na tech prohlizecich. Obecne nemam rad, kdyz nekdo "predpoklada", co ja chci delat.
Trocha polemiky:
To, ze se takhle chovaji jine weby a aplikace jeste neznamena, ze to tak uzivatele opravdu chteji. Jsem adminem na jednom foru o automobilech. O chodu fora rozhoduje cca 10 lidi, od ridice tramvej, pres leteckeho mechanika az po programatora. Vscihni do jednoho napriklad odmitaji, aby forum melo "mobilni verzi" s oduvodnenim, ze kazdy web, ktery videli a mel mobilni verzi, tak je stval a pokud to slo, tak prepli na normalni verzi.
A ted mi teda reknete, kde vyvojari webu berou tu jistotu, ze mobilni verze ted leti a vsichni je musi mit. Ja sam za sebe jsem si udelal obrazek ten, ze webari vymysleli, jak prodat dalsi zbytecno praci.
A stejne tak to vidim s temi vyjizdejicimi listami, menu v podobe trech prouzku a podobnymi vecmi.
At kazdy dela jak umi, ja delam gui desktopovych aplikaci denne a vim, ze nemusim pouzit kazdou blbost, kterou jsem nekde videl ;-)