Kapitalizmus má tu vlastnost, že výrobků a služeb je dostatek. Takže tlak na snižování ceny, bohužel i Vaší práce je obrovský. Problémem není vyrobit nebo poskytovat službu ale prodat.
Zcela chápu Smoofyho, ale vůbec ne mame.
Pokud někdo nechce firmu, aby mohl podávat služby ? Pokud někdo nechce byt ? Co chce ? Rovnou dům ?
Chápu, že tento stát není v pořádku. Ovšem potom není v pořádku ani EU, USA a celá západní civilizace.
Dobrý byl ten příměr se stavebnictvím.
Jo. Patřím ke generaci kdy 3+1 v té králíkárně stál 36 000 Kč, byl od nejčastěji družstevní od podniku. Dal se za 10 let splatit. Takže jsem jeden takový družstevní podíl koupil matce. No a já jako vozíčkář jsem po cca 8 letech dostal byt od města v podstatě sociální.
Nejsem z IT oboru. Ale některé věci i služby IT se dají dnes koupit opravdu levně.
Za 50 tisíc se dá vyžít alespoň v Liberci velmi slušně.
Nevím jak v Praze ale tady byly svého času na prodej i byty v centru před nutnou rekonstrukcí, práce šíleně ale centrum.
50 až 100 tisíc pro IT nevidím jako nedosažitelný strop, ale jen v případě, že svou práci jenž takto hodnotí dokáže za třeba 1,5 až 2 násobek úplných mzdových nákladů také prodat. Tj.že nebudou potřeba další lidi, kteří jeho dílo budou nabízet, prodávat, vnucovat.