akorát neprojde prvákem, ten filtr by měl být dříve
Matfyz před pár lety zavedl první filtr 31.3., tj. zhruba po půl roce. Dřív moc nevím jak ho udělat, jako asi by to šlo podle zápočtových písemek třeba po prvním měsíci, ale to už mi přijde dost nefér k lidem co přišli ze špatné střední a musí se rozkoukat.
Pro tuhle práci vysokou školu fakt nepotřebujete.
Asi taky jako jak na kterou část IT a jak moc konkrétnímu člověku vyhovuje samostudium vs. školní studium.
V tom, že mají ty mladý, mámo, děti ve čtyřicet protože přece, mámo, ta "škola a kariéra, je to hrozný"?
Si myslím že tohle je spíš ekonomicky, a nejít na VŠ tomu moc nepomůže protože člověku stejně bude pár let trvat než se dostane do stavu kdy začne nosit vejvar.
Vezmu tedy největší kapacitu v oboru peníze, podle měřítka peněz, tj. ten způsob myšlení co VŠ propaguje, mám tu to měřítko, a to je Elon Musk. Elon Musk vysloveně tvrdí "informace jsou k dispozici zdarma nebo téměř zdarma, kdyby někdo z mého HR vyžadoval VŠ, tak ho vyhodím".
Ale to jsi ho nepochopil. Oni potřebujou lidi co mají husté znalosti a schopnosti. A někdo tyhle schopnosti lépe nabere samostudiem/praxí a někdo ve škole.
Já to chápu: když utratíte několik až mnoho let studiem na VŠ a zároveň jste předtím typicky nic neuměl a byl dostatečně neschopný abyste se to ani nebyl schopen naučit, na té VŠ jste si vybifloval papír a tak teď můžete tvrdit, jak jste úžasný protože vy ho přece máte a jiný ne, pochopitelně to jednak nebudete pomlouvat a druhak si budete myslet, že všichni jsou stejní jako vy (protože nic jiného neznáte ani nejste schopen chápat) -- takže to nutně není možnost, ale určitě nutnost.
Protistrana zase může napsat, že když byl někdo neschopný na to udělat VŠ, nebo neměl tu možnost, tak si to teď musí racionalizovat.