Jak učit dětičky na základní škole?

qelurg

• 381
    • Zobrazit profil
Re:Jak učit dětičky na základní škole?
« Odpověď #45 kdy: Dnes v 05:19:47 »
Linux není důležitý obsah.

Pěkný pokus o flame :-)
Konstatování holé skutečnosti.

« Odpověď #46 kdy: Dnes v 09:13:41 »

Že by sraz trolů? Bez Linuxu byste sem ani nemohli napsat svou pomýlenou "pravdu".

Máte potřebu sem dávat své "názory" (IMHO: hraničící se lží), bez znalosti kontextu a bez adekvátních argumentů.
Povězte nám raději o svých zkušenostech se vzděláváním žáků v IT. Co se vám osvědčilo.

BTW: Mám ve 4.třídě jednu holčičku, která prosazuje svůj "názor" podobným způsobem.
V jejím omezeném vidění světa není důležité nic, kromě K-popu :-)

« Odpověď #47 kdy: Dnes v 12:35:29 »
No jo, sraz trollů. Že bychom bez linuxu nemohli psát na server o linuxu  je nepochybně pravda, ale dost banální. Kdyby neexistovaly parní lokomotivy nebo rakety, tak bychom taky nemohli psát na server o parních lokomotivách nebo raketách, protože by prostě nebyl.
Jestli to bylo míněno tak, že bez linuxu, ve kterém ten server běží, by to nefungovalo, tak na to přesně sedí podobenství s K-popovou holčičkou. Namátkou bez elektřiny by to nefungovalo, bez PVC by to nefungovalo, bez změny 11-cis na all-trans by se nikdo nedíval, bez žádné z mnoha takových jednotlivostí by to nefungovalo tak, jak to je, ale zároveň žádná z nich není natolik zásadní, aby to bez ní nemohlo fungoval v trochu jiné podobě. A v celém řetězci lze zrovna operační systém serveru nejsnáz vyměnit bez dopadu na ostatní články.

Ale k věci: když chci děti učit pracovat s elektřinou a s IT z toho konce "od železa", tak o linuxu nemá smysl vůbec mluvit, protože nemá smysl mluvit o operačním systému. To je v té chvíli úplně nepochopitelný abstraktní koncept.

« Odpověď #48 kdy: Dnes v 13:52:27 »
Lidi, proboha... To fakt myslíte vážně?
Vždyť to co tady na mě zkoušíte je někde na úrovni placaté Země.
Neuvědomujete si tu neskutečnou míru hlouposti a malosti, která za takovými výroky, bez znalosti jakýchkoliv podrobností, je?

Za prvé: Neučím děti na prvním stupni ZŠ "Linux", když je to nezajímá nebo to nepotřebují.
Za druhé: Velmi rád je naučím něco o Linuxu, když o něj mají zájem a mají pro něj využití.

Co s toho je špatně?

Předpokládám, že každý kdo do vzdělávacího procesu, jako učitel, vstupuje, buď učí to co "má určeno (RVP/ŠVP/TP)", nebo to co má zájem učit. Rozhodně vám nebudu hanět pokud budete chtít děti naučit něco o elektřině, nebo to vezmete "od železa".  Proč máte potřebu, ze svého omezeného pohledu (i můj pohled je mnoha směry omezený), hanět něco, co pro všechny zúčastněné bylo pozitivní a přínosné.
Tomu klukovi z videa je teď 16 let a baví ho upravovat a kompilovat jádra Linuxu, které nasazuje na mobily. O některých oblastech Linuxu ví víc než já. Běžte mu říc do očí, že Linux není důležitý :-)

BTW: Co je OS chápou i děti v první třídě, když jim to vysvětlíte vhodným způsobem k jejich věku. Ano, je to abstraktní pojem. Stejně jako stovky jiných abstraktních pojmů, které chápou také.

Mohu se zeptat na vaše zkušenosti s výukou na IT?
« Poslední změna: Dnes v 13:57:05 od Mintaka »

qelurg

• 381
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: Dnes v 15:10:36 »

Že by sraz trolů? Bez Linuxu byste sem ani nemohli napsat svou pomýlenou "pravdu".

Máte potřebu sem dávat své "názory" (IMHO: hraničící se lží), bez znalosti kontextu a bez adekvátních argumentů.
Povězte nám raději o svých zkušenostech se vzděláváním žáků v IT. Co se vám osvědčilo.

BTW: Mám ve 4.třídě jednu holčičku, která prosazuje svůj "názor" podobným způsobem.
V jejím omezeném vidění světa není důležité nic, kromě K-popu :-)
Ta holčička má k-pop, vy zase linux, oba jste stejně zaslepení a bez rozhledu.

« Odpověď #50 kdy: Dnes v 15:53:49 »
Citace
Ta holčička má k-pop, vy zase linux, oba jste stejně zaslepení a bez rozhledu.
Vy mě znáte? Víte co dělám, jaký mám rozhled, životní hodnoty a cíle, že mě chcete soudit?

Možná máte nějakou představu o Linuxovém fanatikovi, který týrá malé děti Bashovskými scripty a konfigurací Postfixu. Tak to se pletete a chybu tedy máte i v názvu mého oblíbeného OS.

Jeden citát o prezidentce Čaputové k dobru:
Často říkávala, že jejím rozhodnutím musí vždy předcházet porozumění problému, a to je v dnešním světě, kdy má každý názor na všechno, skutečně výjimečné.

Přišel jsem do této diskuze podpořit kolegu a nabídnout své zkušenosti vycházející z praxe.
Co užitečného do této diskuze přinášíte vy?

Myslím, že offtopic jsme tady toho dali až až. Pokud budete chtít řešit něco mimo topic této diskuze, založte si pls jinou, případně přijďte na živo, každé pondělí mám v Plzni kroužek otevřený (zdarma) všem, kteří přijdou a nebo se stavte na Pyvo https://pyvo.cz/plzen-pyvo/ každou první sudou středu v lichém měsíci.