Studium JavaEE v době JS knihoven

javaman ((

Re:Studium JavaEE v dobe JS kniznic
« Odpověď #15 kdy: 29. 09. 2016, 20:21:06 »
Ty na Javu nemáš, pokud nejsi schopný ani začít. Kolik ti je? 14? Tam bych malou šanci viděl, ale jinak zůstaň u nějakých webů a patlání. Nebo Python a podobné skriptovací maličkosti.

jvx

« Odpověď #16 kdy: 29. 09. 2016, 21:05:50 »
vraveli ze je kopu veci na nete uz neaktualnych .. tak co je na tom ze si chcem poradit aby som nestracal cas zbytocnostami ??? ak nedokazes poradit tak sa nemusis ani vyjadrovat ... pochybujem ze je na to niekto zvedavy

gazda

Re:Studium JavaEE v době JS knihoven
« Odpověď #17 kdy: 30. 09. 2016, 07:46:58 »
Rozhodne spring a hibernate a mas pracu istu

Youda

« Odpověď #18 kdy: 30. 09. 2016, 09:25:15 »
vraveli ze je kopu veci na nete uz neaktualnych .. tak co je na tom ze si chcem poradit aby som nestracal cas zbytocnostami ??? ak nedokazes poradit tak sa nemusis ani vyjadrovat ... pochybujem ze je na to niekto zvedavy

Sorac, tady neporadim.
Ja jsem prosel tim linkovanym kursem, platila to firma.

Na tvym miste bych se podival po nejake ucelene knize, ktera popisuje verzi 4.x. Nedoporuju cist jednoucelove tutorialky na webu, bez znalosti okoli to rozumne nepochopis.

Tohle mi vratil google:
http://www.journaldev.com/7223/spring-framework-books-spring-mvc

« Odpověď #19 kdy: 30. 09. 2016, 09:39:21 »
Je uplene jedno jestli Java EE nebo Spring, ale super tutorial na JEE ma primo Oracle https://docs.oracle.com/javaee/7/tutorial/index.html , kde se dozvis vsechno co potrebujes. Pokud se naucis JEE je prechod na Spring hracka a i opacne. Ja sam bych doporucil JEE protoze preci jenom je to standard a hlavne k tomu najdes mnohem vic aktualnich veci nez ke Springu.

jvx

« Odpověď #20 kdy: 30. 09. 2016, 09:43:00 »
vdaka chalani, pozriem na to

Peto

« Odpověď #21 kdy: 30. 09. 2016, 11:20:21 »
Zacni s tym co ta bavi, ked budes kodit Javu preto, lebo tam su prachy, tak ju nikdy nebudes robit dobre a ani sa pravdepodobne nikdy nedostanes na tie miesta, ktore su uz ako tak dobre platene.
Ja som zacal s Pascalom -> C -> C++ -> PHP -> Java -> .NET (toto trvalo 20 rokov) Vzdy som zmenil tech. lebo ma zaujala ta druha resp. som sa dostal k projektu, ktory potreboval nieco ine ako som prave robil.
Ak ale naozaj chces robit Javu a mas 18+? Tak sa zamestnaj niekde, kde robia Javu, tam sa naucis najviac a najrychlejsie.

jvx

« Odpověď #22 kdy: 30. 09. 2016, 12:03:08 »
podla mna su vsetky vyvojarske pozicie dobre platene ... tie prachy som ani moc nepozeral, skor sa mi paci ta prenositelnost a ze je free ... php ani .net ma moc nelaka tak som si zvolil javu .. a casom sa uvidi kde zakotvym :)

Kit

« Odpověď #23 kdy: 30. 09. 2016, 12:21:06 »
podla mna su vsetky vyvojarske pozicie dobre platene ... tie prachy som ani moc nepozeral, skor sa mi paci ta prenositelnost a ze je free ... php ani .net ma moc nelaka tak som si zvolil javu .. a casom sa uvidi kde zakotvym :)

To je ten správný přístup. Programátor se dobře uživí s každým používaným jazykem. Je tedy dobré si některý z nich vybrat a podle něj hledat uplatnění.

jvx

« Odpověď #24 kdy: 30. 09. 2016, 21:30:28 »
Aby som nemusel zakladat nove vlakno, tak sa opytam priamo tu ... Aky aplikacny by ste mi poriadili? Aky sa najviac pouziva v praxy?

Kit

« Odpověď #25 kdy: 30. 09. 2016, 22:01:31 »
Aby som nemusel zakladat nove vlakno, tak sa opytam priamo tu ... Aky aplikacny by ste mi poriadili? Aky sa najviac pouziva v praxy?

Zvolil sis Javu.

jvx

« Odpověď #26 kdy: 30. 09. 2016, 22:07:18 »

Zvolil sis Javu.

Ano a? Ked mam webovu appku v jave potrebujem ju na nejakom aplikacnom serveri rozbehat ... a pytam sa ktory je najpouzivanejsi

balki

« Odpověď #27 kdy: 01. 10. 2016, 00:37:48 »

Tomcat je najpouzivanejsi.
(Najradsej mam jetty, lebo je maly a nenarocny.)

karl82

« Odpověď #28 kdy: 02. 10. 2016, 16:50:41 »
nauc se anglicky a kup si nejaky knizky... a nechod si pro rady na root

Youda

« Odpověď #29 kdy: 02. 10. 2016, 17:31:00 »

Tomcat je najpouzivanejsi.
(Najradsej mam jetty, lebo je maly a nenarocny.)

Je to vicemene jedno, Java Aplikacni servery jsou (maji byt) kompatibilni a svoji aplikaci spustis vsdude.
Pokud chces delat J2EE (namisto Springu), pak potrebujes plny J2EE server, referencni implementace je GlassFish. Tomcat a Jetty jsou jenom Servlet containery, neumi Enterprise Java Beans. (Spring se veze primo v tvojem vydenerovanem baliku, neni potteba se o to strarat)
Pro zacatek asi ten Tomcat, utece hodne vody, nez zacnes mit potrebu hrat si s EJB, prvni musis zvladnout zakladni uroven Tomcatu.