Jojo, chtěl jsem to napsat, ale nevěděl jsem jestli to je xfce4terminal nebo lxterminal, je to ten druhý.
Mimochodem wget je spuštěn s argumentem -c -O vystup.zip (ono by totiž šlo -O - | soubor.zip), ale nevím zda to je relevantní.
Tušil jsem že to bude něco "v systému" a, a zároveň jsem i tušil že v tom bude mít prsty wget.
Problém totiž je, že se desktopové prostředí zaseklo a sestřelením bych přišel o linky a neuložila by se ani historie příkazů. Takže jsem se přepl do prvního tty a odtud čas od času sleduju progress.
A ještě jedna věc, jde to nějak přemostit ( -q nebo screen ) udělat runtime, když už wget běží? nedostanu se k totiž k tomu terminálu, samozřejmě z tty0 mohu zjistit pid přes ps (vidím lxpanel->lxterminal -> bash ->wget), něco na způsob Ctrl+Z, bg, disown, nohup. (mimochodem, nevyřešil bych to některý z těchto triků jako zmíněný screen?) Existuje nějaký článek na rootu o příkazech tohoto typu (+ screen) , pracovně bych to nazval mikromanagent procesů konzole/terminálu/shellu)?
* až teď mě napadlo, že bych mohl využít ten ps auxf | grep wget pro získání znění příkazů wget,abych o ně nepřišel, ale stejně bych měl zaseklé GUI (typický zámrz Raspberry pi. M Nebo rovnou ps auxf | grep wget > dump.txt a restartovat do gui.... ale to už mělo cenu na začátku, teď už to doklepu