Tak já mám zapnuté VoWifi a stejně se mi nelze často dovolat, protože v určitých částech domu prostě mobilní signál není, stejně tak nelze realizovat odchozí hovory. Nevím kde je chyba, ale troubleshooting mobilní sítě, kteru nemám pod kontrolou, není úplně můj obor.
Na VOIP číslo lze navíc poslat i SMS, přečte mi to plechová huba. Když chci přijmou/odeslat SMS na mobilu, musím jít před dům, počkat až se telefon přihlásí do sítě, a často udělat třeba odchozí hovor, aby se to prošťouchlo. S VOIP tohle udělám od stolu.
Tak to máte niečo veľmi zle na svojom konci.
Na vowifi netreba mobilný signál, to je pointa. Stačí pripojenie do internetu, teda napríklad vaša wifi a za ním nejaké dsl. Nie je rozdiel medzi príchodzími a odchodzími hovormi, rovnako cez to chodia aj SMS. Telefón si urobí namiesto pôvodného LTE/5G/whatever urobí IPSec tunel k operátorovi od ktorého máte sim kartu a to, čo by posielal na rádio, posiela do tohto tunela.
Takže asi by som pozrel, či nemáte nejaký vyšperkovaný firewall, ktorý robí problémy pre IPSec.
U svokrovcov tiež nie je signál práve toho jedného operátora, ktorého používam. Ale vowifi tento problém odstránil, fungujem tam plnohodnotne, na relatívne pomalom pripojení do internetu.