2) Apple notebooky jsou stylovky, ktere vic hledi na vzhled, vahu a delku vydrze na baterku (opet FB a YT optimalizace).
Tak to uz je zase prehnane, jenom stylovky to nejsou...
Jinak ten Air ma specialni typ chlazeni ktery se pry pouziva i u serveru...
Kazdy na to muze mit jiny nazor. Nepisi, ze jsou to "jenom" stylovky, ale ze Apple jde vice o vzhled nez o parametry a vykon. Tak to je. Snaha udelat libivejsi notebook pro movitejsi zakazniky, kterym je jedno, zda to ma i3 ci i7 nebo 8GB ci 32GB RAM neni prece nic spatneho. Ale me, jako geekovi se to proste nezda.
Ale prd, jak jim muze jit primarne o vzhled, co to je za blbost? Kvalitativne jsou to nejlepsi stroje na trhu. Jako nerikam, ze me Apple nesere, ale ty ocividne tez nevis o cem mluvis. Ukaz mi, jaky je podle tebe lepsi notebook nez Macbook Pro 16", konkretni priklady bych prosil.
Ale prosím, třeba tady :
https://www.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/thinkpad-p/c/thinkpadp
Konkrétně ThinkPad P17 Mobile Workstation
Nahnal jsi mi vadu na mlejn, takze:
Macbook Pro 16 2020 16GB RAM - 70000,-
Lenovo ThinkPad 17 gen 1 - 62000,-
Lenovo:
- jenom full hd rozliseni
- provyvojare nevyhodny pomer stran
- jenom 300nits display, Mac ma 500nits (to ani vetsina lidi nema predstavu co to je a jak to vypada)
- barevnost displaye no comment
- mnohem vice toho radku kodu uvidisna tom Macovi
- trackpoint -ted se tady par lidi dotknu, ale tohle je proste vec ktera letele v dobe nic moc touchpadu, ty jsou ted nekde jinde a touchpad na tom Macovi je presny jako ziletka (mel jsem thinkpad)
- spodek notebooku je tlusty, bude se ti na tim hure psat
- konstrukce je horsi - kovovy Mac ji ma proste lepsi
- repraky u Thinkpadu budou znacne horsi
- a dale riskujes, ze nektere dalsi komponenty tam nebudou nic moc, jako napr. webcamera, s Macem mas jistotu ze tam je to skoro nej co je a ze nic neosidili
A to jsem zminil jenom ty HW veci, kvuli kterym by se oplatilo pridat a koupi za 70k Maca, a pak jeste dalsi kapitola je Win vs MacOS, takove ty veci ze ti nemusi bezet antivir, ze je to Unix based atp.
Nebo to, ze mas v cene integraci s mobilema tabletem, napr Notes, Messages, Calendar, Email, muzes psat z Osx smsky nebo telefonovat. Nebo AirDrop, nebo ti bude fungovat Ctrl+C pro kopirovani textu mezi zarizenimi coz je taky vcelku uzitecne.