Mají smysl disky z bazaru do NAS?

Re:Mají smysl disky z bazaru do NAS?
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 12:35:27 »
Disky zásadně nové a ne bazarovky, kde člověk vůbec neví, co jim je.

Nicméně NAS za skoro 5t. Kč jako pouhá záloha, když originály budou v PC, to moc nechápu? To je snad levnější k PC připojit externí HDD a zálohu mít na něm...
Automatická záloha každé změny vs připojování disku "když si vzpomenu," a podle "rodinných věcí" v OP asi jde o víc zařízení a lidí, takže se ta manuální otrava násobí.
Pokud je hlavní záloha v PC (dle úvodního sdělení), tak je to manuální činnost tak jako tak (i když i v PC to samozřejmě jde svým způsobem automatizovat také). Ano, pokud by to bylo opačně, tj. NAS jako hlavní úložiště a PC záloha, pak není co řešit a NAS smysl samozřejmě má.

Kit

• 988
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 14:01:50 »
Hlavním smyslem NAS je sdílení dat. Například úložiště filmů pro všechny členy domácnosti. Pro účely zálohování je vhodnější samostatný disk, který po úkonu odpojíš.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 18:07:40 »
Mně to nepiš, já to vím :)

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 20:50:33 »
Hlavním smyslem NAS je sdílení dat. Například úložiště filmů pro všechny členy domácnosti. Pro účely zálohování je vhodnější samostatný disk, který po úkonu odpojíš.
Skvělá teorie ale praxe je obvykle o dost zelenější. To, že je hlavním smyslem NAS sdílení dat ještě neznamená, že to nutně musí být jeho jediný smysl. Představa, jak každý měsíc fyzicky na místě, kde mám lokální kopii záloh (a kde navíc nebydlím a je to odsud několik desítek kilometrů) ručně připojuji postupně několik disků a na ně zálohuji všech mých/našich asi sedm strojů nacházejících se na několika místech v ČR a v Evropě je dílem komická a dílem děsivá. A pak najednou začne dávat smysl i řádně nakonfigurovaný NAS nebo jeho ekvivalent, který je prostě jen použitý jiným způsobem. (Disky se zálohami se kupříkladu většinu času netočí a nejsou přimountované.)