distro linuxu k prohlížení celý archiv

distro linuxu k prohlížení celý archiv
« kdy: 06. 08. 2025, 19:25:08 »
už jsem to tu ukazoval dříve

Tigerhareram linux

chci uveřejnit složku se všemi mými verzemi a soubory atd k linuxu , věřím že dobré prase v žitě si v tom rádo chrochtá v takových věcech

tu je odkaz : https://drive.google.com/drive/folders/1TRRcV-naolBYOorlzxkvqkyZHZUus-rG?usp=sharing

jestli máte rádi soustavu která obsahuje velký počet prvků , je to už docela archiv kde je toho dost

snad to nevadí že to tu posílám

Re:distro linuxu k prohlížení celý archiv
« Odpověď #1 kdy: 19. 08. 2025, 20:25:49 »
natočil jsem ke svému linuxu video demo

https://drive.google.com/file/d/13oK3XE7foi2yWZTcyG0cMaocllDCmEuB/view?usp=sharing

použitý hardware :

PC Intel NUC Barebone
32GB RAM
128GB M.2
2TB vnitřní disk
10TB USB disk (2x mirror)
internet 35Mb/s Down/Up

natočil jsem to pomocí nginx rtmp serveru s využití obs studia linux
slot ve videu jsem naprogramoval sám v Turbo Pascalu 7.0 pro DOS
hudba ve videu :
DJ Orbith (CZ progressive electro) - Progressive Session 01 a 02
Darude - Sandstorm

omluvte nízkou kvalitu obrazu a zvuku, lepší nemám obzvlášť když běží ještě více aplikací naráz, když video stáhnete lokálně k sobě kvalita se trochu zlepší. Dělá mi to když přehrávám audacious xmms a k tomu pouštím další zvukový program. Když bych tam tu hudbu neměl tak mi to nedělá když třeba hraju.

software najdete na tigerhareram.cz všechno zdarma k nahlédnutí

použitý linux je SLAX Debian 12 a SLAX Slackware 15 známého českého intelektuála Tomáše Matějíčka (využívá patchwork jádra díky kterému je super)

to je tak všechno

« Odpověď #2 kdy: 23. 08. 2025, 22:09:31 »
Možná jsem tojednou prolét ale co je toZač? Nějaká kolekce her? Něco takovèho teď shánim jako boot image pro Arm (to distro je i emulator), retro  staré hry  ,
Něco jako retro pi, ale i mega balíkem her.

« Odpověď #3 kdy: 03. 10. 2025, 08:22:14 »
Možná jsem tojednou prolét ale co je toZač? Nějaká kolekce her? Něco takovèho teď shánim jako boot image pro Arm (to distro je i emulator), retro  staré hry  ,
Něco jako retro pi, ale i mega balíkem her.

pokud máš raspberry pi nebo což je arm , balíky s hrami jako boot image najdeš na jednom místě kde je jich mnoho je to :

Kód: [Vybrat]
https://www.arcadepunks.com/

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 23:12:58 »
hardware je novější , ukazovaný linux mi nefunguje - postup co s tím udělat :

systém který tu ukazuju pamatujde debian strech , pak jsem kupoval nový hardware a musel jsem přejít na debian buster , v určitou chvíli po roce provozu počítače Intel NUC non stop 24/7 a pak ještě po nějakém čase se mi asi spálil , kupoval jsem novější Intel NUC , musel jsem přejít na debian bookworm (období debianu bullseye jsem přeskočil když mi hardware fungoval nezajímal jsem se)

teď přicházejí nové Intely NUC a jiné počítače novější hardware , linux z archivu vám nebude fungovat :

1 - jděte na stránky linuxu Tomáše M. distro Slax a vemte si nejnovější Slax debianovou verzi
2 - zkuste jestli vám slax funguje na vašem hardwaru, obraz zvuk a síť , boot do x
3 - teď přeneste celý systém tak aby se spojil nový slax s tímto debianem , proveďte něco jako merge
4 - budeme postupovat v zachování systému a povýšení potřebného
5 - zajistěte aby bootloader bootoval správné nové jádro a aby k němu ve stromu souborů byly firmware a knihovny lib
6 - když se dostanete tak daleko že systém nabootuje a dostane se až do textového režimu , sláva
7 - teď budeme operovat s dalšími složkami , zaměřte se na složky libs aby se slax nový a distro spojily , přepsaly , a doplnily
8 - všimněte si démonů v systemd , tady je potřeba provést složku po složce službu po službě operace tak aby systém
naběhl do x a nezamrznul , když je něco důvod proč to zamrzne , zkuste to třeba odstranit
9 - když dokážete nabootovat, naběhne x a nezamrzlo to , pokračujte tak že zkoušíte programy který v nové verzi přestal fungovat
10 - provádějte operace s každou věcí na které vám záleží , trvá to dlouho , spotřebuje to asi měsíc práce každý den

na co tohle je ? říkáte si nikdy bych něco takového nedělal ?
odpověď : když systém přešel debiany : stretch, buster, bullseye, bookworm .. přejde dál na trixie a dál
klíčové k pochopení je že systém je plný software a vyřešených věcí o které je škoda přijít a nemít nic

dostanete se tak k až teoreticky nekonečno věcí k řešení , pokud máte čas a baví vás to , doporučím vám hledat na google v diskuzních forech především anglicky psaných

můžete tak systém mít a rozjet ho i na novějším počítači , jen potřebujete vědět jak na to