Sorry chlapi, ale je tu trochu hra na slovicka.
Vyhotovovanie zaznamu (viac alebo menej kontinualneho) a len fotky su 2 rozdielne veci. (ano, zaznam ako zaznam). Ale, fotka sa vytvori "on demand" a dost. Samozrejme nie je vylucene, ze na fotke v pozadi bude napr. aj zrovna prechadzajuca osoba vo firme/urade nepracujuca. (sudnemu cloveku bude jasne, ze je to len zhoda nahod)
Asi 2 tyzdne dozadu som mal debat s dodavatelom nasej dochadzky, a povedal ze RFID + fotka je OK, nepovazuje sa to za biometricky udaj.
A ano, ked je clovek vycurany, necha si pichnut dochazku inym ... Vtedy je fotka vyborny dokaz, ci clovek bol (nebol) v praci ale narokuje si nieco (napriklad rozporuje A-bsenciu). (nehoda na sluzobnej ceste, spor obcana, ci sa uradnik bol pozriet na mieste konania, atd..prikladov je vela).
Samozrejme nevylucujem, ze mate inu legislativu ako my.
Z pohladu kontroly zamestnavatelom mi to je uplne u zadeke (mame to aj my). Kolegov trochu irituje, ze vyhotovene fotky su dost perlicky (foti to s oneskorenim), takze pri prezerani historie sa clovek dost pobavi na vytvoroch dochadzky. Pokial by sa urobil z fotiek nejaky Top100, bola by sranda prevelika, samozrejme nikdy k nicomu takemuto nedojde.
(Nechcem nikoho urazit) - normalny zamestnanec sa nad tymto nebude pozastavovat. Su dane podmienky, mozes si vyrokovat individualne, akceptovat vseobecne, alebo neakceptovat. Zamestnavatel ma plati, a ma pravo vediet, ci som v budove alebo nie.