no neviem či som slepí
Ano, to je jedna možnost. Druhá je, že jste blbý. Buď opravdu ten text "pokud není chráněn hlavním heslem", který jsem vám znovu citoval, nevidíte, nebo si myslíte, že vám projde, když se budete tvářit, že neexistuje.
Existuje mnoho iných spôsobom authentifikácie než je heslo, prečo by tomu tak nemohlo byť u password manageru, navyše ani nechránení heslem neznamená že nie je šifrovaný.
Jasně, můžete mít klíč na čipové kartě. Na principu to nic nemění.
áno, aj. A reakcia naň. Na ktorú ste reagovali takto.
Takže já jsem v prvním komentáři ve vláknu nedržel kontext z příspěvků, který na ten komentář reagovaly? To jste moc nedomyslel, že?
V druhom odseku hovoríte že tak fungujú interní správci hesel prohlížečú, to zas a znova ani nie je pravda, totiž dnes už ani neumožnia uložiť heslo bez master hesla.
Teda ak nie sí prihlásený do prehliadača účtom, kedy sa heslo k účtu používa ako master heslo. Takto je to minimálne u FireFox, Chrome a Vivaldi.
Tak si zkuste někdy prohlížeč vypnout, znovu spustit a pak nechat vyplnit heslo. A všímejte si, jestli se vás na nějaké heslo zeptá.
tretí odsek je blud, pretože ten dešifrovací klúč môže byť vstup používateľa, vtedy teda nie je na disku, ale v mozgu človeka.
"pokud není chráněn hlavním heslem" Víte, jak se tomu vašemu "vstupu uživatele" říká? Hlavní heslo.
Je pravda že taká situácia bola, nie je pravda že taká situácia je.
Pravda je, že taková situace stále trvá. Zrovna minulý týden jsem ukládal heslo v nějakém FTP-like klientovi, který mne varoval, že je heslo uložené v otevřeném tvaru. Asi WinSCP?
prečo furt hovoríme o tých čo to nerobia?
Protože se bavíme o tom, jak to reálně funguje.
Správce hesel to rozeznať môže, ak je package manager trusted a jednoznačne aplikácii priraďuje názov či namespace.
Co přesně znamená, že package manager "jednoznačne aplikácii priraďuje názov či namespace"? Který package manager to dělá?
To je nekonečná debata a na túto otázku som odpovedal už vlastne 3x.
Už som odpovedal vlastne 3x.
Neodpověděl jste ani jednou. Já nechci žádný váš obecný blábol o elektronických podpisech, o kterých ani netušíte, co to je. Chci od vás slyšet, jak to vy konkrétně děláte. Máte napsanou aplikaci v JavaScriptu, kterou spouštíte pomocí
deno run. Za týden uděláte úpravu a znovu aplikaci přes
deno run spustíte. Jak klíčenka ověří, že je to pořád ta stejná aplikace?
Čo zase, kde? Nič som také nepísal...
Klidně vám to ve vašem příspěvku zvýrazním ještě jednou, když jste to předtím neviděl:
asi neverím že by niekto mazal príspevok po 3 rokoch, a ak tam 3 roky je a potom je odstránený, tak sa dá predpokladať že to nie je z dôvodu že by bol odmienutý, ale preto že bola proste vyčistená fronta od veľmi starých "na schválenie".
Rovnaký dôvod ako prečo zamykáme dom, auto atď, a to aj napriek tomu že žiadny zlodej áut sa k tvojmu autu za celý život nepriblíži?
Já teda neumí zařídit, aby se k mému auto za celý život nepřiblížil zloděj aut. A pokud bych měl vzít v úvahu, kolik je asi tak v populaci zlodějů aut a kolik lidí denně projde kolem zaparkovaného auta, tipnul bych si, že se k autu zlodějů aut už přiblížilo několik.
Vidím že je tu jazyková bariéra... prv som napísal že mám príspevky, ktoré sú už 3 roky v štádiu zmazania alebo boli po 3 rokoch zmazané (z fronty na schválenie)
Já bych neřekl, že je to jazyková bariéra. Podle mne je to prostě blbost, abyste viděl příspěvek, který je smazaný.
ale v podstate ide o princíp, o to že sa jedná o veľmi staré príspevky, tzv. príspevky, ktoré už zrejme určite žiadny moderátor nečíta.
A taky by je nečetl žádný čtenář. Tak proč by se jimi měl moderátor zabývat? Ano, asi by bylo nejlepší je smazat, ale to vy vlastně v každé druhé větě píšete, že jsou smazané (a pak si vzpomenete, že vlastně nejsou).
problém je to že tu skutočne sú príspevky staré, a je jedno keby boli aj 3 dni staré, ale také príspevky už stratia význam, pretože koľko ľudí číta komentáre ku 3 dňovej správičke a koľko k pár hodín starej?
Podle mne problém máte jenom vy. Je nějaký starý příspěvek čekající na schválení. Nepodaří se ho schválit dostatečně rychle, například proto, že je na hranici, moderátor si není jistý a chce to nechat posoudit ještě někým dalším. Ale nestihne se to v rozumné době, takže se ten příspěvek neschválí a tudíž se nezveřejní, protože už ten příspěvek ztratil význam. Řekl bych, že to je přesně to, co vy chcete... Označit ten příspěvek jako nevhodný by nebylo dobré, protože je pravděpodobné, že se u uživatele počítá nějaké skóre, kolik příspěvků mu bylo odmítnuto - a odmítnutí příspěvku by mu to skóre zhoršilo, i když ten příspěvek nakonec třeba byl ještě nad čarou.
toto je čo sa deje v diskusiách na roote, kvôli tomuto systému
Ne, neděje, protože tady není chat (i když vy si myslíte, že je).
asi chápeš aký je tu problém... Toto je čo mi vadí na root komentároch. Chápem že chcú odfiltrovať SPAM od náhodných ruských botov a pod, ale prečo to aplikujú na používateľov čo tu sú už roky?
Protože to, že je tu někdo roky, neznamená, že je schopen trvale dodržovat pravidla slušné diskuse. A takový člověk často ani nedokáže pochopit, že ta pravidla nedodržuje. Příkladem jste třeba vy.