V mojom prípade to vyzeralo tak, že prišli vývojári, či sa nedá devel databáza nainštalovať do RAMdisku. Keď prišli s takou priamočiarou požiadavkou, tak som ju priamočiaro vykonal (s poznámkou, že ide o blbý nápad). Veľa som si od toho nesľuboval, ale zjavne im to pomohlo. Tak som hľadal ďalej, či sa toto zlé riešenie nedá zlepšiť. Nakoniec som došiel ku fsync=off (podľa manuálu). Že sa rovnaký výsledok dá dosiahnuť aj cez synchronous_commit som zistil až teraz. Znie to rozhodne bezpečnejšie ako vypnúť fsync.
takze az za tebou prijedou vyvojari s tim, ze potrebuji mit na serveru k dispozici worldwide read/write ftp server ve kterem budou data firemni databaze, tak jim taky vyhovis? Ja ti nevim, ale pokud za mnou nekdo dojde s takovouhle peetchovinou, tak mu to slusne nacrtnu v cem je problem a pak at se jde zamyslet nekam...
Jedná sa o vývojový DB server, na ktorom nie sú ostré dáta. Vývojový server je na to, aby sa na ňom skúšalo, hoci aj takéto psie kusy.
V Tvojom hypotetickom prípade upozorním dotyčného na riziká, ktorých som si vedomý a keď bude na požiadavke trvať, tak ju vykonám. Som platený od toho čo urobím a nie od toho, čomu všetkému zabránim. Navyše mojim cieľom nie je pretvárať svet, či dokazovať svoju dôležitosť. Ja chcem len poskytnúť služby, ktoré zákazníci požadovali a na konci mesiaca za to vystaviť primerané faktúry.
Našťastie robím s ľuďmi, ktorí sú celkom inteligentní. Keď mi občas chýba, že zo mňa nikto nerobí debila - to potom vyleziem na internet a prispievam do diskusií, aby som si to vynahradil. Ďakujem, že si mi pomohol.