Je to mITX deska s Atomem, označení Johnstown, která je (téměř) vzduchotěsně zavřená v mITX PC skříni (nějakej EC). Je to Atom N270, má na sobě mini chladič, můstek stejně tak. Prej se dá provozovat pasivně, ale já na to nechávám v bedně foukat 12cm větrák (nevyužitá Noctua), kterej teď má nastaveno 250-1300 otáček podle teploty v rozmezí 50-75. Teplota v bedně je mězi 35-40, podle teploty v místnosti.
Situace nastolena.
Vetrák to při 500 otáčkách (konstantní) neuchladí na míň, než 50. Nejspíš proto, že můstek je hned pod CPU a tím pádem vzlínající teplo z můstku hřeje i horní chladič. Kdo se orientuje, tak ví, že můstek hřeje podstatně víc, než ten Atom samotnej. Když CPU zatopím (fest), tak jde na 60 stupňů, tam se drží.
Můj cíl (a důvod, proč jsem se tady ptal) je jednoduchý - vyzkoušení jiných režimů větráku. Jestli by mi stálo za to nechat větrák běžet naplno 10 minut a pak ho vypnout a vědět, že teplota bude ok třeba na 10 hodin. Spojení "teplota bude ok" bych tu oc neřešil (hodnotu teploty). Už bych s tím experimentoval ve finále jen já. Je i možný, že bych to dál nechal, jak to mám teď, ale prostě me jen zajímalo, jestli fancontrol umožňuje režim:
Teplota méně než X (50) = vypnuto
Teplota více nebo rovno X (50) = zapnout naplno
Větrák běží a teplota méně než Y (30) = vypnout větrák a zpět na první řádek
Jak jsem psal - konrétní čísla bych ve finále musel vypozorovat, celkovou účinnost tohohle řešení tím spíš... Šlo mi o odpověď na otázku - Lze takto nastavit fancontrol?
(nejsem idiot)