Preji hodne uspechu s tim srotem.
Ja jsem zrovna minuly tyden zkousel PII-266MHz, 128MB RAM. Vim jiz z minulosti, ze ani na trochu lepsim PC nema cenu zkouset *buntu, dokonce ani xbuntu.
Tak jsem udelal pokus s Archlinuxem, ten mam ted na notebooku, vse fungovalo, ale hrozne (napr. v OpenOffice Writeru 3.2.0 jsem napsal dve slova a a susmevem pozoroval jak se mi na monitoru nejprve nic nezobrazuje a zachvili jedno pismen po druhem pekne pomalinku pribyvalo), na druhou stranu v idos.cz jsem si vyhledal spoj, ale ta doba.
Pak jsem tam zkusil dat OpenBSD, situace se mirne zlepsila.
Jeste zitra (St 21.4.10) nebo v prubehu tohoto tydne tam chci nakopirovat Gentoo, ktere mam zoptimalizovane pro PII, ocekavam lepsi vysledky. Lepsi distro, z hlediska rychlosti, jsem zatim nenasel.
Na ruznych internetovych diskuzich se uz letata pravidelne objevuje co na stary pocitac, a vetsinou je tvrzeno, ze bud starou distribuci (stare programy, takze zadne oo 3.2 fir 3.6), nebo v podstate nejakou dnesni odlehcenou. Ja s tim ale nesouhlasim, kdysi jsem skousel ledacos (myslim ze tobylo PIII-600MHZ) a i kdyz to na prvni pohled vsechno jelo, stacilo pustit nejake avi ci DVD a mel jsem pred sebou serii obrazku at sem tunil distro a vypinal sluzby jak chtel. Po zkompilovani Gentoo (asi 3 tydny to trvalo, protoze jsem nechtel binarni Firefox ani OpenOffice) jelo video nethane (i ve fullscreen a pod Gnome!).