Koupím Odroid-HC4

Koupím Odroid-HC4
« kdy: 15. 10. 2025, 14:55:13 »
Nemate nekdo nevyuzity Odroid-HC4 co uz jen prekazi (takova ta ARM skatule na pripojeni 2 disku)?
Obcas jsem vyuzival nez jsem jej omylem zapojil misto na 15V droj na 24V a cmoudik, konec.
Uz se nedela a ja tak budu muset vymyslet neco jineho pro OpenMediaVault co na tom bezel

ajne

• 221
    • Zobrazit profil
Re:Koupím Odroid-HC4
« Odpověď #1 kdy: 16. 10. 2025, 07:00:26 »
O tom zařízení jsem dlouho přemýšlel, pak jsem nakonec koupil Synology. Zařízená bohužel nemám, ale vypadá, že se dá u výrobce normálně objednat:

https://www.hardkernel.com/shop/odroid-hc4/

Lokální stránky hlásí prodej ukončen. Ale v zahraničí je skladem. Takže pokud se nenajde někdo, kdo má plonkový doma, tak sehnat by to ještě jít mělo.

« Odpověď #2 kdy: 16. 10. 2025, 11:32:01 »
OT: To odkráglování je divné, zapnul jste power button (má li ho a musí se zapnout)?
Já připojil na XU4 12V místo 5V: nezapnul se ani nezničil.

Pokud je to zapraská a čoudí , většinou. Je to konečná už se nedá opravit. Smrdí černý švábi IC (a taky ISIS) ; pojistky jen prdnou ; vratný pojistky jen dostanou párhodinovou(?) nevolnost.

Moje hypotéza :  je obrácením polarity vyšší šance zničení logicboardu než vyšším napětím?

Nebudu vam nabizet XU4 ( bastl řešení s 1 USB-SATA boxem), nemá sata nativně.
« Poslední změna: 16. 10. 2025, 11:33:39 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

« Odpověď #3 kdy: 16. 10. 2025, 11:40:05 »
Presny scenar byl nasledujici: Zapojil jsem (omylem) 24V zdroj do desku co ceka 15V (klasicky 5.5/2.1 barrel konektor) a strcil do zasuvky. Normalne to bezelo. Jenze jsem to potreboval presunout na jinou zasuvku, prekazel kabel. Takze jsem presunul zdroj a zapnuty 24V zdroj jsem zapojil do desky, ta zasycela a konec.
Deska ma celkem 6 vnitrnich stepdown menicu, z toho jsou 3 jasne vypalene z toho je jeden co je vedle MCU. No myslim, ze to nema smysl zkouset vymenovat.
PS: muzu byt rad, ze diskum se nic nestalo, jeden z tech vypalenych je 12V napajeni disku

« Odpověď #4 kdy: 16. 10. 2025, 11:52:14 »
Navic premyslim, jesli to jeste ma smysl obnovovat. Predpokladam, ze moznost na te (uz postarsi) desce mit aktualni a aktualizovany armbian nepotrva dlouho.