Ano, dělám takový soukromý výzkum. Pracuji na konceptu nového uživatelského prostředí, kde bude i možnost ovládání pouze z klávesnice (myš samozřejmě též chybět nebude). Mohu prozradit, že téma klávesových zkratek mi řekne, jak navrhnout základní princip desktopu. Nechci dělat jen nějaké další desktopové prostředí, na to je jich až moc.
Vy jste něžného pohlaví? Jsem přesvědčen, že ženy udělají díru do světa paralelního programování. Jak? To budete sama vědět nejlépe 
Jak by se vám líbila čistá sekvence? Tedy ne kombinace a sekvence jako je CTRL+W > Q,
ale CTRL > W > Q (control > window > quit)?
Mě by se teda nelíbila, protože né všechny klávesnice a/nebo jejich mapování maj wokno klávesu.
Nechtěl jsem urážet inteligenci, ale asi jsem přeci jen měl vysvětlit polopaticky, co to to W znamená (sám hájim polopatické vysvětlení). 'W' v sekvenci není klávesa wokno (win), ale písmeno W.
Zde je polopatické vysvětlení:
CTRL = klávesa CTRL, W = klávesa písmene W, Q = klávesa písmene Q. To znamená stisk po sobě:
CTRL > písmeno W > písmeno Q
Pro zapamatování sekvence jsem použil písmena, která značí:
CTRL = kontrolovat, písmeno W = práce s okny (anglicky: windows), písmeno Q = quit.
Klidně by to mohlo být i česky, tedy:
CTRL > O > Z (kontrolovat > okno > zavrit) - zde by mohl být problém s českou/anglickou klávesnicí, kde jsou Y a Z prohozené.
nm