Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů

Re:Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů
« Odpověď #30 kdy: 13. 12. 2024, 18:05:32 »
No a o tom mluvim. Jsou veci u kterych se da predpokladat ze se zmeni a pak jsou veci ktere zustanou pravdepodobne stabilni. ...

Jedna vec je teoria a druha prax.
Mam tu aplikaciu co ma 25+ rokov existencie za sebou.

Oblubeny sport co sa deje posledne roky je, ze nejaka nahodna tabulka datovo narastla a databaza nestiha. Rozhodne si nemyslim, ze "autor toho kodu rychlo nieco spatlal a ja tu riesim vyledok jeho chybneho pristupu".  Beriem to stoicky, tak ako pocasie a ine javy ktore neovplyvnim. Napokon ked to 20 rokov fungovalo, tak to nebude "chybne docasne riesenie" :).

Alebo iny priklad: niekto pre 10imi rokmi sa rozhodol, ze full-transformacia-dat je dobry napad. No a teraz sa to bude musiet prerobit na inkrementalnu. Kazde ma svoje plusy a minusy, celkom chapem, ze povodne riesenie bolo take ako je. Zase: neoznacil by som povodneho architekta ako patlala.

« Odpověď #31 kdy: 14. 12. 2024, 18:02:51 »
ano, presne o tom som pisal. V tej dobe to mohlo byt najlepsie riesenie, ale po 10-20tich rokoch je to uz zastarale, pretoze za tie roky sa urobil nejaky ten pokrok co sa tyka vyvoja.

jjrsk

• 582
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: Dnes v 19:57:09 »
...tabulka datovo narastla...
Na tohle narazim taky, a velice casto problem spociva v tom, ze se silazujou data, ktery ale ve skutecnosti jsou uplne knicemu. Je to cca mesic co sem resil jednu takovou databazicku ... ve ktery sem objevil data "od pocatku sveta" (za poslednich cca 25let) pricemz to cele funguje jen jako prutokac = data se tam zpracujou a vyplivne to vysledek, pak uz ty data jsou nanic. Dava mozna smysl mit historii par tydnu/mesicu kdyby se narazilo na nejaky problem, ale ne desitky let.