Poslední šance pro starší (muzeální) HW

Poslední šance pro starší (muzeální) HW
« kdy: 17. 03. 2026, 07:59:02 »
Zdravím ve spolek,

chci dát poslední šanci staršímu HW a uznávám, že ve většině případů se již jedná o muzeální kousky, ale třeba se někomu mohou hodit do labu, na náhradní díly či do sbírky. Ke všemu jsou ližiny a rack mounting kity.

Viz přiložený spreadsheet.

V případě zájmu prosím o SZ.

Přeji všem pohodové dny
zigi

Re:Poslední šance pro starší (muzeální) HW
« Odpověď #1 kdy: 17. 03. 2026, 09:08:33 »
Ahoj,
a to je prodej nebo se toho jen potřebuješ zbavit?

« Odpověď #2 kdy: 17. 03. 2026, 11:28:07 »
Kde sa stroje nachadzaju?

« Odpověď #3 kdy: 17. 03. 2026, 12:25:00 »
Díky za věcné dotazy...

• Jedná se primárně o prodej (na fakturu či smlouvu), protože většina je stále v majetku firmy, ale ceny jsou k diskuzi
  • 14 dní na vyzkoušení
  • HW je k dispozici v Praze a preferuji osobní předání
« Poslední změna: 17. 03. 2026, 12:27:21 od zigi »

vcunat

• 176
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 07:33:21 »
Úplně do muzea mi to nepřijde, aby to lidi nemátlo.  Na rychlý pohled ty servery jsou tak rok 2011/2012.  (ale já je rozhodně nechci + častá komplikace bude cena elektřiny při dlouhodobém provozu)

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 09:08:05 »
Osobně si myslím, že k podobným strojům je potřeba přistupovat jako ke klasické žárovce, tedy hodí se primárně už jen jako zdroj tepla.

Pokud budu chtít třeba ve sklepě topit, aby mi tam nezmrzla jabka a brambory, tak je vesměs fuk, zda tam dám 2kW přímotop, nebo šasi plné žiletek, které budou navíc "pomáhat vědě".

Osobně bych do toho ale neinvestoval víc, než lepší čekuládu. Někdo to musí naložit, přivézt, složit, doosadit zbytek komponent, otestovat, zprovoznit... na reálný provoz pak vyjde levnějí jeden nový server než deset takovýchto.