Má smysl dělat manažera?

Re:Má smysl dělat manažera?
« Odpověď #30 kdy: Dnes v 09:02:31 »
Čím víc vidím své manažery, jak jsou přetíženi a co vše to obnáší, nejsem si jist, jestli bych to chtěl dělat. Jaké máte zkušenosti vy? Šli byste do pozice manažera? Co to přináší a jaké vnímáte nevýhody a výhody?

a čo si kefalín predstavujete pod takym pojmom "manažér" ?

Projektak? Lead Developer? Tech Lead? Liniový manažer v rámci firemní hiearchie?

každý z nich dělá zcela něco jiného, ale práce každého z nich se dá popsat jako manažer.

« Odpověď #31 kdy: Dnes v 09:05:05 »
A dál už to nebudu rozebírat, ale za mě, co manager, tak to šlendrián a lhář. Gratuluju všem, co "za posledních 20 let měli samé korektní vztahy", jako se mi snažili nabulíkovt v jinačím tématu.

Pokud jsi osobnost typu, jak se tady profiluješ, čili toxický ko**t, tak se není co divit, že se k tobě přesně tak chovají i ostatní, co s tebou musej pracovat. takže se není co divit, že nevíš, co jsou to korektní vztahy s nadřízenými.

« Odpověď #32 kdy: Dnes v 12:41:31 »
Pokud jsi osobnost typu, jak se tady profiluješ, čili toxický ko**t, tak se není co divit, že se k tobě přesně tak chovají i ostatní, co s tebou musej pracovat. takže se není co divit, že nevíš, co jsou to korektní vztahy s nadřízenými.

Lorde Kadibudko, já nemám žádné nadřízené, tak to pořád nevytahuj.

Mimochodem, já bych byl strašný podřízený, strašně si totiž dovoluju - odvádím totiž dobře svojí práci jako vývojář a s normálními lidmi normálně dobře kooperuju, ale jestli odemě nějaký kokosko z managementu chce něco, co už v popisu práce nemám, tak je fuckuju - jsem hrozný. Co nemám jako vývojář v popisu práce:

1. Ne, nebudu dělat vocasa před zákazníkem na večeřích a ukazovat tam, jak hrbím hřbet a sledovat, jak si pitomci ze zahraničí na nás masírují ego. FU ,|,
2. Ne, nebudu vstávat ve 3:30 na služebku do hlavní pobočku firmy přes celou ČR, když zaměstnavatel požaduje, aby tam člověk byl už na 9:00, když přitom ve svém městě se běžně na 9:00 chodí do práce, načež po celodenní duševní práci se ještě očekává, že večer se jde na teambuilding. FU ,|,
3. Ne, nebude mě někdo tahat na 9:00 přes celou ČR do práce, večer na teambuilding a ještě ke všemu po mě chtít, ať s někým spím na hotelovém pokoji. FU ,|,
4. Ne, nebudu z ničeho nic jako vývojář dělat demo před 50 lidma v angličtině. Ať si to ta managerská havěť, co se ani neobtěžuje rozumět tomu, co managuje, odprezentuje sama. FU ,|,
5. Ne, nebudu jako vývojář dělat jednou do roka prezentaci toho, co jsem naprogramoval, v Praze v ČEZ aréně, před všemi zaměstnanci zákazníka. (Tohle po mě suverénně chtěli na jednom pohovoru, a ta HR to tehda jen tak nenápadně, jakoby to ani nestálo za řeč, zmínila - co si do* myslí?). FU ,|,
6. Ne, nenechám se sebou následně vyje* nějakou managerskou havětí co se mi chce mstít za to, že kvůli nějakému výše uvedenému bodu jsem je poslal do pr*. FU ,|,

A tak bych mohl pokračovat a pokračovat.

Takže pokud je někdo ovce, což je většina lidí, tak výše uvedené body splní, nechá se podobnými situacemi provláčet, jak to většina dělává, a pak tady může žvanit, "Že za posledních 20 let měl jenom samé korektní vztahy", jako výše zmíněný Lord Srabudka.

Ale pokud si to někdo líbit nenechá, tak uvidí to, co já: že pro tu managerskou havěť a vedení firmy jsou ty body důležitější, než samotné výsledky mé práce, a pokud pracujete sebelíp, pokud neplníte ty body, tak pro kdejakého managerského loosera jste nepřítel č. 1. A potom něco uvidíte. Zejména vás to nase*, když máte běžně kolem sebe lidi, co neumí programovat, všechno dupou, ale firma se k ním chová líp, než k vám.
« Poslední změna: Dnes v 12:47:03 od registrovany123 »

« Odpověď #33 kdy: Dnes v 12:54:33 »
Ještě musím přidat jeden bod:

7. Ne, nebudu brát každý měsíc jen půlku toho, kolik má prjekťák a lajn nebo někdo jiný.

Takže splňte ty výše uvedené body, a uvidíte kouzlo a velké tajemství o firmách a o tom, jak to funguje. Nebo zůstaňte srabi navždy. Podmínka ale je, že jste ve své práci dostatečně dobří a dobře ji odvádíte - jinak se zařaďte zpátky do řady. Když člověk dobrou práci odvádět nedokáže, tak si dovolovat nemůže.

Tak to vypadá, když se ksindl z VŠ Eko dostane do vedení:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rehabilitacni-centrum-hrabyne-vypoved-bossing-reditelka.A241025_102300_domaci_mul
« Poslední změna: Dnes v 13:01:36 od registrovany123 »

« Odpověď #34 kdy: Dnes v 13:02:16 »
To muselo dat hodne prace, vymyslet si 7 naprostych absurdností a snazit se tím argumentovat :-D

« Odpověď #35 kdy: Dnes v 13:05:26 »
To muselo dat hodne prace, vymyslet si 7 naprostych absurdností a snazit se tím argumentovat :-D

Přijdou ti vtipné? To je 7+1 "naprostých absudrností", který si ty, ty jeden srabe, nechávaš běžně líbit, ba dokonce jako vedoucí je sám po podřízených vyžaduješ, když si je musel trpět taky, že? Tady, mám pro tebe prstíček ,|,