Dostal jsem se konečně k tomu se tomuto kousku (HP T640) opět mírně pověnovat, a zde jsou nějaké další detaily okolo spotřeby atd.
Měřil jsem čistý odběr na DC straně - origo zdroj bude mít nějakou non100% účinnost, takže na AC straně (230V) bude odběr o něco vyšší. Nicméně pro hrubou orientaci jsou tyto hodnoty snad dostatečně inspirativní.
HP T640, 48GB RAM (32+16 DDR4), 1TB NVMe SSD (WD Blue), vyjmutá WiFi a RS232 karta
Během memtestu: 8.9W
Během cp /dev/random /dev/null: 14W
Během bootu Proxmoxu: 18W
V idle stavu: 5.2-5.9W
Zkoušel jsem i rozsah napájecího napětí. Zařízení funguje zhruba do 12.9V, pak se bez dalšího varování vypne. Opět zapíná při 13.7V. Horní hranici jsem raději nezkoušel (21V z Parkside akumulátoru je také OK).
Pokud chcete T640 napájet z DC zdroje, pořiďte konektor 4.5x3.0mm s kablíkem se třemi vývody - dvouvývodové nebrat. Černý vodič je mínus, bílý vodič plus, modrý vodič je vnitřní "signálový" pin = identifikace zdroje. Bez identifikace se stroj vůbec nezapne a ani nemá žádné známky života.
Zvyklý na kejkle s identifikací wattáže zdrojů u Thinkpadů (=rezistor proti mínusu) a u Dellů (=opruz s 1-wire EEPROM) jsem trochu zapátral po webu a našel
https://www.parkytowers.me.uk/thin/hp/hp_psu.shtml, zkusmo mezi modrý a bílý vodič vřadil rezistor 300k a vše funguje.
Dovedu si případně představit i SMD rezistor velikosti 0805 či 1206 připájet přímo na board nebo na vývody konektoru na straně boardu.
Pro fullsize NVMe SSD do kejsu vleze i 10mm žebrovaný chladič. NVMe SSD se vesměs hodně hřejí (i 80°C není výjimkou, zejména při zápisu) a tak jsem aplikoval AXAGON CLR-M2L10 chladič - dodává se včetně teplovodné žvýkačky a upevňujících gumiček (jednu jsem zničil při přetahování přes hranu žebrování, bacha na to). Kejs jde zaklapnout úplně v pohodě, ale vyšší chladič by už asi nevešel.