Automatická aktualizace Fedora

Automatická aktualizace Fedora
« kdy: 25. 11. 2024, 08:06:41 »
Dobrý den, řeším takový zajímavý problém. Mám několik instalaci Fedory spin KDE a přes Discover se mi nechce systém aktualizovat automaticky. V nastavení to mám všechno správně, ale zobrazí se jen notifikace o dostupných aktualizacích. Správně by Discover, podle mého nastavení, měl aktualizace stáhnout na pozadí a pak zobrazit notifikaci na restart, mám nastavenou offline aktualizaci. Nicméně to nechodí. Hledal jsem všude možně, ale relevantní informaci jsem nedostal. Čistě náhodou, neví někdo?

Re:Automatická aktualizace Fedora
« Odpověď #1 kdy: 25. 11. 2024, 11:03:00 »
Nevím co je offline aktualizace, ale když si to přepneš, že se aktualizace nemají dělat až při restartu, vypnutí, tak to dělá co?

« Odpověď #2 kdy: 25. 11. 2024, 16:51:19 »
Tak je situace stejná. Offline aktualizace znamená, že se stáhnou balíky, ale samotná aktualizace proběhne až po restartu, aby se neaktualizoval nějaký běžící SW, což by mohlo způsobit problém. Závada spočívá v tom, že Discover sám neudělá krok stažení balíků a měl by. Čeká na interakci uživatele.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 11:16:50 »
No a když to přepneš do stavu, kdy se aktualizuje za provozu a zase zpět, tak se to neopraví?

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 20:11:40 »
Neopraví. Co jsem vypátral, tak zhruba před dvěma lety to byl bug v plasma-discover. Teď v Plasma 6 to může být bug nedopatřením zděděný, na to se ještě musím zaměřit víc a nebo Fedora má něco blbě, ať už záměrně nebo omylem, v interakci s Discover a DNF5. Ale přesný klíč k věci je bohužel odepřen tajemstvím. Proto jsem se ptal zde, kdyby to někdo už řešil.

ja.

• 350
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 23:21:56 »
Discover by sa nemal priamo baviť s dnf, ale cez packagekit.

V konzole vyskúšať:

Kód: [Vybrat]
$ pkcon refresh --force
$ pkcon update
či nevypíše nejakú chybovú hlášku, ktorú treba riešiť a ktorú GUI potichu zhltlo.