Příležitost v IT pro holku

Re:Příležitost v IT pro holku
« Odpověď #195 kdy: 31. 12. 2017, 12:31:28 »
Příležitost pro holku v IT? Uchytit se bez znalostí IT je hračka.. stačí motivovat programátory k vyšším výkonům :D
Viz článek [1].

[1] https://kotaku.com/in-china-women-hired-to-motivate-computer-programmers-1725573574

daemon

« Odpověď #196 kdy: 31. 12. 2017, 19:43:55 »
cele to byl jen takovy maly vyzkum pro seminar z gender studies

;D ;D ;D

Mě to bylo od začátku nějaký podezřelý...

grg

« Odpověď #197 kdy: 01. 01. 2018, 00:41:13 »
Tak prajem predovšetkým, ale nie len, dievčatám v IT všetko dobré v novom roku!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #198 kdy: 01. 01. 2018, 19:41:29 »
cele to byl jen takovy maly vyzkum pro seminar z gender studies

;D ;D ;D

Mě to bylo od začátku nějaký podezřelý...

Nakonec asi stejne zjisti, ze najit praci v IT by bylo jednodussi, nez najit praci po absolutoriu gender studies. Co se s takovym diplomem asi da delat? A kolik mist na to v CR tak asi je? Pet?

lopata

« Odpověď #199 kdy: 01. 01. 2018, 20:08:08 »
Nakonec asi stejne zjisti, ze najit praci v IT by bylo jednodussi, nez najit praci po absolutoriu gender studies. Co se s takovym diplomem asi da delat? A kolik mist na to v CR tak asi je? Pet?

Gender studies je okrajový obor, který ani nikdo studovat nechce, v Brně se ruší: http://www.munimedia.cz/prispevek/na-samostatna-genderova-studia-nastoupi-studenti-pristi-rok-naposledy-12941/

KAren

« Odpověď #200 kdy: 01. 01. 2018, 20:16:03 »
Do žadných gender studies nedělám, někdo mě tu zneužil jméno. Na feministky mám vlastní názor a není zrovna hezkej  :P

Postupně začínám zjišťovat, že to možná není úplně pro mě. Hlavně je problém s tím, že toho je tolik a nevím, co po mně budou přesně chtít. Tolik věcí snad nemůže mít normální člověk v hlavě.

matlon

« Odpověď #201 kdy: 01. 01. 2018, 20:16:29 »
Ale jinak je to presne, jak ty gender studies doopravdy funguji:

a) hodi se navnada pro debily
b) debilove se sebehnou
c) chovani debilu se zevseobecni a zaznamena
d) vedecka kariera je na svete

To cele z nasich dani.

matlon

« Odpověď #202 kdy: 01. 01. 2018, 20:21:20 »
Postupně začínám zjišťovat, že to možná není úplně pro mě. Hlavně je problém s tím, že toho je tolik a nevím, co po mně budou přesně chtít. Tolik věcí snad nemůže mít normální člověk v hlavě.

Nikdo se nevyzna ve vsem. Co je treba, se clovek proste douci. Rozhodujici pro uspech neni suma znalosti pri nastupu, ale ochota se prubezne ucit a venovat tomu cas.

kukurukuku

« Odpověď #203 kdy: 01. 01. 2018, 20:41:20 »
Do žadných gender studies nedělám, někdo mě tu zneužil jméno. Na feministky mám vlastní názor a není zrovna hezkej  :P

Karen, (pokud tedy skutečně nejsi gender badatelka) několik rad jsi tady přeji jen dostala. Zrovna já jsem ti někde na straně 7 vyjmenoval konkrétní webové technologie, se kterými by jsi mohla s pohodě začít aniž by ti praskla hlava.

Yarda

« Odpověď #204 kdy: 01. 01. 2018, 21:05:13 »
Neházej flintu do žita. Kolem počítačů je spousta příležitostí, kdy se můžeš připovzdělat a pak pomáhat druhým co si myslí, že to s počítači umějí, ale když se naskytne nějaký problém, tak jsou v koncích.
Kdysi jsem narazil na diskusi kolem pořekadla, že "Každý druhý houslista se chce stát prvním houslistou" - že druzí houslisti by se měli nejdřív chtít stát DOBRÝMI druhými houslisty.

Jak jsem ti radil, prohlédni si nějaké poradny, na co se ptají BFU třeba kolem wordu nebo excelu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #205 kdy: 01. 01. 2018, 22:27:13 »

Vsak to ani ti nejvetsi borci vsechno v hlave nemaji, i kdyz tam toho maji vic, nez ti mene dobri. Hlavni je umet mlzit. :-) Na zbytek je literatura, manualy, Guugle.... Nejdulezitejsi neni to, co mas v hlave, ale co si do ni dokazes za rozumnou dobu nacpat a jestli to dokazes inteligentne pouzit. Ale jak chces, bez delat sekretarku, psat dementni dopisy a varit kafe. I to nekdo delat musi.

Lama

« Odpověď #206 kdy: 02. 01. 2018, 00:12:53 »

;D ;D
Sen se rozplývá.. Ale já bych flintu do žita nehazel. Člověk se nesmí nechat odradit. Nikdo přece netvrdí, že se všechno musíš naučit za rok. Ani za 5 let nebudeš vědět všechno.
Psala jsi, že máš zaklady C, pokud tě to aspoň trochu bavilo a máš vůli a trpělivost, tak to hned nevzdávej. Jen bych se zaměřil jiným směrem. Java nebo Python nebo PHP, nebo dělat něco okolo grafiky, UX, navrhovat GUI, cokoliv.

Jinak tady se ukazuje, jak maj lidi zkreslený představy o IT. Co na tom může bejt těžkýho sedět za PC?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #207 kdy: 02. 01. 2018, 00:28:16 »
Pozoruhodne je, jak kdyz holka napise, ze chce zkusit IT, tak pry se ma jit radsi ucit varit, zvedat egyptskym transsexualum sukynku a ze ji nikdo nic zadara neda jen proto, ze ma kozy. A kdyz pak napise (otravena dobrymi radami), ze to radsi bali, tak najednou nema hazet zbrane do obili a zadny uceny pry z nebe nespad. Holt na Rootu vzdy kazdemu dobre poradi.

Lama

« Odpověď #208 kdy: 02. 01. 2018, 02:18:43 »
Tak jednak neni otrávená dobrými radami, ale tim, jak sama napsala, že je toho na ni moc.

A ten Excel je opravdu dobrý tip jak začít.  Nebo jak tu kdysi psal MP, je nedostatek UXáků, tak proč se nevydat tímto směrem.

Lama

« Odpověď #209 kdy: 02. 01. 2018, 02:21:33 »
Navíc zrovna já jsem nepsal, že má jít učit vařit.