...
Aha, to je este RouterOS 6.
Ja uz nemam ziadne zariadenie s ROS6, vsetko je uz na ROS7, vsetky cap ac su na qcom-ac a capsman... Mam tu este konfiguraciu samostatneho hap ac (ROS7 a stary wireless stack), ktory nikdy nemal problem so silou signalu. Velmi sa od tej vasej nelisi (je to 3x3 MIMO s 80 MHz podporou; preto 80 Mhz a eCee):
/interface wireless
set [ find default-name=wlan2 ] band=5ghz-a/n/ac channel-width=20/40/80mhz-eCee country=slovakia disabled=no distance=indoors frequency=auto installation=indoor mode=ap-bridge ssid=XXXX station-roaming=enabled wireless-protocol=802.11 wps-mode=disabled
set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-g/n country=slovakia disabled=no distance=indoors frequency=2462 installation=indoor mode=ap-bridge ssid=XXXX station-roaming=enabled wireless-protocol=802.11 wps-mode=disabled
add default-forwarding=no disabled=no hide-ssid=yes mac-address=XX:XX:XX:XX:XX:XX master-interface=wlan1 name=wlan-iot security-profile=iot ssid=YYYY vlan-id=50 vlan-mode=use-tag wds-default-bridge=bridge wps-mode=disabled
/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] authentication-types=wpa2-psk mode=dynamic-keys supplicant-identity=MikroTik
add authentication-types=wpa2-psk mode=dynamic-keys name=iot supplicant-identity=MikroTik
Rozdiel voci vasej konfiguracii:
distance=indoors frequency=auto|frequency=2462 installation=indoor station-roaming=enabled wireless-protocol=802.11 wps-mode=disabled
Z coho vacsina nebude mat realny dopad, ale urcite by som vyskusal najst najvolnejsiu frekvenciu (mne sa pri automate hadzal na tu najrusnejsiu) a ponechat iba 20 MHz sirku na 2.4 GHz (sirsie len pokial nemate vela susedov; v meste je to slusnost). Okrem toho je naschval odrezana podpora b-ckoveho protokolu - klienti za poslednych 15 rokov by uz mali vediet aspon g-cko a ked su tak daleko, ze by robili fallback na b, tak nech su radsej odrezani uplne a nespomaluju cely kanal.
Na cap ac som presiel na wifiwave2 hned ako sa objavil zodpovedajuci capsman. Dosah sa nejako nezvysil, ale zmena vykonu tam poznat je.