Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF

Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« kdy: 04. 12. 2024, 21:01:18 »
Omlouvám se, pokud to je hloupá otázka, ale jde na webu u těhdle přepínačů nějak jednoznačně určit, co znamená ANO a co NE? Potkávám se s nima všude možně, a většinou to nějak tipnu, ale třeba tady to je v kombinaci s tím barevným značením fakt matoucí.

hknmtt

• 132
    • Zobrazit profil
Re:Web - kdy je toggle ON a kdy OFF
« Odpověď #1 kdy: 04. 12. 2024, 21:18:06 »
tiez ich vysostne neznasam pre rovnaky dovod. neviem kedy je zapnuty a kedy vypnuty.

v tomto pripade by som povedal ze asi cerveny je zapnuty. ale realne by som asi v kod zmazal css aby sa vyjavil realny checkbox a clovek mal istotu.

Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 01:32:17 »
Husty, ty nekde jeste vidis a klikas na cookies dialog?

uBlock Origin + Privacy Badger a reklamu, ani nic s cookies jsem nevidel uz peknou radku let.

Stejne to ma kazda druha stranka rozbity a i prez zamitnuti ti cookies uklada.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 08:35:13 »
Bohužel to obecně říct nejde. Někde se to přepíná třeba barevně, že to má aktivní a neaktivní barvu – ale někdy nepoznáte, která je která. Za mne je tohle špatný UX prvek. Bohužel je tak rozšířený, že když ho nahradíte něčím jiným, může být UX problém zase v té jinakosti. Někdy to jde nahradit checkboxem, ale to má zase své problémy.

U toho obrázku bych tipoval, že červená je ta aktivní barva (zapnuto) a černá pasivní (vypnuto). Když už se tyhle čuflíky používají, nejjednodušší UX řešení je podle mne přidat k nim po stranách ten význam (třeba „zakázané–povolené“), pak k čemu je blíž ten puntík, to platí. (Což samozřejmě není pro vás, jako pro uživatele, ale pro autory.)

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 08:56:54 »
Stejne to ma kazda druha stranka rozbity a i prez zamitnuti ti cookies uklada.

To mají rozbité především eurosoudruzi v Bruseli. Ono totiž ten (ne)souhlas jinam než do cookies není jak uložit.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 09:05:50 »
To mají rozbité především eurosoudruzi v Bruseli. Ono totiž ten (ne)souhlas jinam než do cookies není jak uložit.
Ukládá se souhlas a není žádný problém ho do cookies uložit. Na tom fakt nic rozbité není.

Rozbité je to, že tyhle preference se mají nastavovat v prohlížeči, ne individuálně na každé stránce.

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 09:14:58 »
Rozbité je to, že tyhle preference se mají nastavovat v prohlížeči, ne individuálně na každé stránce.

Ano, přesně tak jsem to myslel. Ale v Bruseli holt nemyslel vůbec nikdo...

Logik

• 1 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 10:25:42 »
Citace
Ukládá se souhlas
A jak by se rozlišil nesouhlas od "ještě se nevyjádřil"?