Mam u Contabo ten druhej "VPS S SSD" za 4.99€/mesic. Rychlost "SSD" je standartne nizka, jen kolem 80-100MB/s. Brutalne to tam skrti, rikaji tomu "optimalizace" (blbost, iops a access time taky zadnej zazrak). Kdyz sem se ozval co to jako ma bejt, vzdyt to snad da i slusnej plotnovej disk, trochu mi to zrychlili na 200-300MB/s. Porad je to mene nez by melo dat SSD, ale uz se s tim da zit.
Nemaji tam zadnej support-desk, problemy se resi jen emailem a telefonem. Ta rychlost portu 200mbit u meho VPS je taky jen utopie, pri testech sem se dostal priblizne na 100mbit. Taky sem uz zaregistroval nake kratsi vypadky v radu minut.
Pozitivne hodnotim ze template co tam maji neukroji z disku nic pro swap (alespon u debianu). Vypada to, ze pamet je tam dostupna cela, a taky je tam jeden snapshot v cene. CPU nejake starsi, ale staci...
Skratka dostanes to, co sis zaplatil (cena nizka, jenze "vykon" taky nizkej). Zadnej zazrak to neni, ale za ty prachy tezko sezenes neco lepsiho. Ja tam mam svuj cloud, takze nake kratsi vypadky mi nevadi...