Brutální záseky a zpomalení s BT soundbarem

Brutální záseky a zpomalení s BT soundbarem
« kdy: 01. 12. 2024, 20:48:23 »
Když si chci pustit hudbu do BT soundbaru streamovanou hudbu přes mobil  Wifi síť  na wifině tak po nějaké době mi to začne brutálně lagovat (a z wifini nedostanu víc než 32kB/s). je divné že mi to blbne i na wifi s kanálem 1 i kanálem 12.
A na 5GHz je to k podělání uplně stejně!

Zkoušel jsem experimentovat s polohou telefonu, umístěním. Soundbar a smartphone jsou v 1 místnosti, router pod zdí. Ale normálně dá 32Mbps na obou pásmech (na 5GHz je to hodně loterie = když se to najde, tak to jde)

je to jen youtube stream audio stopy. čili nějaký <100kbps

Má bluetooth nějaký frekvenční hopy k ,který by to vysvětlovaly, že to jednou jde, , jednou ne a hlavně proč tedy ten bluetooth nehoopuje aby se nerušil s wifinou?

PS: a kromě toho, když zároveň v powerbance napájím+nabíjím soundbar a ten smarpthone tak periodicky asi každých 5 min dojde krátkému To mě taky vytáčí ^2 a amusím pak pokaždý máčknout čudla na soudnaru aby se přepnu na BT

Re:Brutální záseky a zpomalení s BT soundbarem
« Odpověď #1 kdy: 01. 12. 2024, 23:18:40 »
Nádech, a výdech :-)

1) ten streaming teda jede přes BlueTooth nebo přes wifi?
2) mobil a soundbar jsou wifi klienti, proti APčku za zdí? Nebo chcete říct, že BT přenos streamu se v pásmu ruší s wifinou?

Pokud správně rozumím, není tam žádné zařízení, kde by se dalo něco testovat.

Snad leda zkusit nějaké to čenichání na wifi - ale pokud je to šifrované WPA, tak stejně nejlíp čenichat ze strany AP, tzn. je k tomu potřeba odpovídající firmware...

A jinak už leda zkusit streamovat odjinud než z mobilu, apod. Prostřídat krabičky a sledovat, jestli se problém stěhuje.