Podezřele moc recenzí firem na Atmoskop.cz

Re:Podezřele moc recenzí firem na Atmoskop.cz
« Odpověď #30 kdy: 02. 11. 2024, 20:14:58 »
Když jsem hledal něco jiného, padl jsem na tohle téma, mám taky zkušenost s recenzemi.
OT:
Objednával jsem si na internetu samoplátecký pobyt v lázních kam pravidelně jezdím. Ale na rozdíl od předchozích pobytů kde jsem komunikoval s lázněmi mne to přesměrovalo na nějakou pofidérní agenturu a já jsem si toho nevšimnul. Zajistili mi jiný termín než jsem poptával, neposkytli mi nějaké slevy co mi poskytují lázně jako stálému klientovi a informace co mi lázně poskytují když s nimi jednám přímo mi poskytnout nedovedli. A ještě měli tu drzost po mně chtít vyplnit dotazník jak jsem byl spokojený. Tak jsem jim odpověděl že s lázněmi jsem spokojený byl jinak bych tam nejezdil a co se týká služeb jejich agentury, příště se nebudu obracet na kovaříčka ale na kováře. A příště už jsem si to ohlídal.

Pak jsem narazil na recenze téhle agentury. Bylo jich hodně a SAMÉ KLADNÉ.   :(

« Odpověď #31 kdy: 02. 11. 2024, 22:05:27 »
Projel jsem si teď na Atmoskopu komentáře u naší firmy (<100 lidí) a myslím, že všechny vypadaly hodně reálně, možná bych dokázal odhadnout i jednotlivé kolegy autory.
Nevylučuju, že u jiné firmy je to jinak, ale není to žádná systémová věc.

Zopper

• 770
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 03. 11. 2024, 06:51:17 »
Pak jsem narazil na recenze téhle agentury. Bylo jich hodně a SAMÉ KLADNÉ.   :(

To mi připomíná, jak kamarád rekonstruoval byt a vzal si na to firmu na doporučení své příbuzné, která s ní byla velmi spokojená. Ukázalo se, že spokojenost vůbec nepramenila z kvality technického provedení, které stará paní nedokáže posoudit, ale z toho, že pan majitel ji vždycky ochotně naložil do auta, odvezl do obchodu a půl dne s ní vybíral kachličky, kuchyňskou linku a podobně. A pak si samozřejmě ten čas dal vyúčtoval na faktuře. Různí lidé hodnotí různé věci. :D

« Odpověď #33 kdy: 03. 11. 2024, 09:44:24 »
Spokojenost je třeba vždy zjišťovat podrobně, nikoli jen ano/ne či vágními pojmy jako ochota, dobrá cena,...

Já byl před lety na pohovoru v jedné pražské firmě, která poskytovala IT podporu, kde se spokojení zaměstnanci rozplývali blahem nad mikrovlnkou a rychlovarnou konvicí v kuchyňce. Snad že i tiskárnu mohou občas použít pro osobní potřeby...Ve vchodě vedle byl a ještě asi je Microsoft. No, jen se zabouhli dveře, dostal jsem záchvat smíchu. Trochu mi těch lidí bylo líto, ale tak alespoň mají práci...

« Odpověď #34 kdy: 03. 11. 2024, 17:53:56 »
Např. jeden korporát, u kterého si myslím, že falešně recenze si neplatí, a o kterém si myslím, že nemají nějaký proces nutící HR na psaní sluníčkových recenzí a samotní HR by na to mohli dlabat, tak tento korporát má na Atmoskop ~70 recenzí a přijdou mi, že všechny jsou psané zaměstnanci. Nebudu říkat proč, ať neradím nějakým HR jak mají psát věrohodné falešné recenze.

A ty recenze jsou ukázka toho, jak by měly vypadat recenze, když je píšou zaměstnanci, kteří nemají takový strach.

Oproti tomu malí hzl, co mají 100 zaměstnanců dlouhá léta, tam mají taky 70 recenzí, ale sluníčkových. Ty znikají podle mě dvojím způsobem, buďto je rovnou píšou HRky, nebo dělají tlak na zaměstnance, aby jim pěknou recenzi napsali, třeba na nové zaměsntance: "Andulko, nemohla bys nám napsat na Atmoskop jak se ti u nás po těch 4 měsících líbí?". Nebo firma jede v režimu, že všichni co mají co dělat s managementem firmy tak v rámci pracovní náplně napíše každý nějakou sluníčkovou recenzi.

Aspoň díky tomu člověk zjistí, jaké firmě se má obloukem vyhnout. Problém je, že potom člověk i zjistí, že těch firem zase tolik nezbyde.
« Poslední změna: 03. 11. 2024, 17:57:49 od registrovany123 »

peete

« Odpověď #35 kdy: Dnes v 09:41:45 »
Koukal jsem na jistou firmu, kde jsem kdysi nějakou dobu dělal. Hodnocení IT oddělení na Atmoskopu: příjemní lidí, hezká spolupráce atd. Realita: nerozhodný slabý šéf, šíleně staré technologie, tvrdohlavý seniorní kolega, špatná rozhodnutí, neznalost computer science, obrovská bezpečnostní rizika (divím se, že ještě existují)...