Podivejte se, kolik mate TBW na tech discich co je provozujete...
Děkuji za odpovědi. Jde o to, že relevantní TBW nejsem schopný zjisit, server byl nakonfigurovaný, ale zatím nebyl v ostrém provozu. Jde o HPE, CentOS Stram, EXT4, KVM 2x virtuální desktopy. Jde o to zvýšit výkon oproti klasickým HDD. SSD nejsou z různých sérií, ale prý jsou nasazované v serverech.
Pokud nebudete oba disky kupovat najednou a stejné modely (slyšel jsem, že disky (i HDD) ze stejné série mají tendenci žít a umírat společně), neměl by být problém...
Já právě s SSD v serverech nemám zkušenosti, četl jsem také o tom, že dokážou odejít najednou bez varování a proto z toho mám obavu. Ale možná se to už zlepšilo a dnes je to bezpčné (údajně většina datacenter přechází na SSD a klasické HDD mají jen na "studená data")?
Proto jsem se chtěl nejdřív zeptat na zkušenosti.
Možná varianta SSD + HDD + write mostly by mohla být pojistka. Otázka je jak to pomůže výkonu.
Pokud by ale oba disky měly tendenci odejít najednou a bez varování, RAID1 by u SSD nedával smysl..)
Pak je otázka, jestli to nepoužít jako jednodiskový systém + (třeba jednou týdně zálohu celého disku, nebo to nějak méně často synchronizovat?
Určitě s tím má někdo už zkušenosti ne? Jak to, prosím, řešíte?
Děkuji!