vitamin_:
podla mna si trosku odporujes tychto vyjadreniach.
Necital som celu diskuziu, ale v dnesnej dobe je VS velmi dolezita.
Cim narocnejsia je praca, tym viac je kladeny doraz na vedomosti a nie na skolu. Ak je praca jednoduchsia, treba mat titul.
Tym chces povedat, ze niekto v call centre potrebuje VS, pretoze jeho praca je uplne trivialna?
Na miesta ktore sa hlasi vela ludi casto beru len ludi z vysokou skolo (aj ked je pre danu pracu nepotrebna)
S tymto si dovolim nesuhlasit. Toto mozno plati pri uradnikoch, uciteloch, a ludi smerujucich do statnej spravy. Urcite to neplati pre cloveka, ktory smeruje ako senior developer/analytik/teamleader. Tam urcite nebudu vyberat podla toho, aku skolu ukoncili uchadzaci tak pred 10 rokmi
. Ale podla skusenosti tych ludi. Ak sa niekto bude hlasit na poziciu teamleadra a nikdy toho teamleadra nerobil, len robil obycajneho programatora, tak takeho isto nezoberu na taku poziciu.
Podobne je to u manazerskych pozicii. Vela mladych a naivnych ludi, ktori studuju ekonomiu-manazment sa hned vidia po skonceni skoly na nejakych vysokych postoch ako riaditelia a tvaria sa, ze su uz machri, ved oni studovali manazment a vedia vsetko. Ale takto to neplati. Vyberu cloveka co ma skusenosti. A ked sa bude uchadzat niekto, kto ma mozno 10 rocne skusenosti s manazovanim a ma napr. len maturitu alebo Bc. tak schova aj dalsich 50 naivnych absolventov VS.
Moja sestra vystudovala VS, skoncila s cervenym diplomom a mala problem si zohnat pracu. Teraz robi za par stoviek eur a aj to ma plat podla toho, v akej platovej triede je zaradena.