Zálohování HyperV virtuálních stanic

Bacula

Zálohování HyperV virtuálních stanic
« kdy: 06. 06. 2018, 10:05:26 »
Pekny den panove a damy, resim jak zalohovat Windows server 2016 HyperV hosta.
Jake mam pozadavky: rozdilova zaloha, nejlepe aby pracoval system se snapshoty (vytvoril snapshot virtualu a pak jej zazalohoval) aby nedochazelo k vypadkum.
Koukal jsem zatim na Baculu a podle vseho zalohuje na urovni souboru. Takze bych musel provest nejprve export virtualniho pc a nasledne nechat baculu at provede zalohu.
Dal me napadl Acronis ale cena je trochu mimo (temer 80K?)
Jde to i jinak? Jak resite zalohovani?
« Poslední změna: 06. 06. 2018, 10:11:36 od Petr Krčmář »

Re:Zálohování HyperV virtuálních stanic
« Odpověď #1 kdy: 06. 06. 2018, 10:36:43 »
Možná se zeptám blbě, ale nestačí na to zabudovaný Windows Server Backup ?

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06. 06. 2018, 10:50:03 »
ja osobně jsem šel cestou že host system je LINUX a pro každý virtuál samostatné LV(logical volume)
dle potřeby snapshotnu jednotlivá LV a rsyncnu tey snapshoty někam bokem
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Bacula

« Odpověď #3 kdy: 06. 06. 2018, 10:53:07 »
Co jsem zkousel nedela rozdilove zalohy, ale vzdy celeho stroje. Takze pokud mam sroj s 1TB diskem a daty pak tydeni zaloha 7TB. Mozna jsem nekde neco prehlidl v kofiguraci WB admina ale opravdu jsem nenasel jak delat jen rozdilovou zalohu po uplne.

Bacula

« Odpověď #4 kdy: 06. 06. 2018, 10:54:10 »
ja osobně jsem šel cestou že host system je LINUX a pro každý virtuál samostatné LV(logical volume)
dle potřeby snapshotnu jednotlivá LV a rsyncnu tey snapshoty někam bokem
Hm ja to prebral. Portovat funkcni reseni - to ne.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 06. 2018, 11:20:45 »
nechápu co jsi chtěl říct
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

« Odpověď #6 kdy: 06. 06. 2018, 11:23:47 »
Co jsem zkousel nedela rozdilove zalohy, ale vzdy celeho stroje. Takze pokud mam sroj s 1TB diskem a daty pak tydeni zaloha 7TB. Mozna jsem nekde neco prehlidl v kofiguraci WB admina ale opravdu jsem nenasel jak delat jen rozdilovou zalohu po uplne.
No dle tohoto (a mých zkušeností):
 Pro každou zálohu virtuálního počítače budete potřebovat volné místo na svazku, který je hostitelem souborů virtuálního pevného disku, abyste zajistili technologii Hyper-V dost místa pro rozdílové porovnávání disků (AVHD) během zálohování
dělá Windows Server Backup rozdílové zálohy.
Zdroj: https://docs.microsoft.com/cs-cz/system-center/dpm/back-up-hyper-v-virtual-machines?view=sc-dpm-1801

Cek

« Odpověď #7 kdy: 06. 06. 2018, 11:25:31 »

Nevim jestli umi rozdilovku, nezkoumal jsem, ale tak to zalohuj nekam, kde mas deduplikovane uloziste, ze 7TB bude tak 1,5....
My zalohujeme ve velkem, takze levne reseni nevim....

Medo

« Odpověď #8 kdy: 06. 06. 2018, 11:28:43 »
Veeam - nevie diferenty a nema scheduler.
Altaro - obmedzenia na 2 VM per host, detialnejsie som ho neskumal.
Nakivo - ako altaro.
vembu - do troch VM ? mohlo by vediet diff.
Trilead explorer - vmware vie za jazdy, asi aj hyperv, vo free verzii 2 hosty a bez planovaca.

Bacula

« Odpověď #9 kdy: 06. 06. 2018, 12:35:39 »
nechápu co jsi chtěl říct

No ze jsem ten server prebral ja ho neinstaloval. Predelavat na VMWare/proxmox/... atd v tuto chvili neni na programu. Hlavne server jede a zakaznik je spokojeny.

bimbo

« Odpověď #10 kdy: 06. 06. 2018, 16:28:11 »
skus Xopero. Dobra cena za 1 licenciu a mozes zalohovat neobmedzeny pocet virtualiek. Pripadne prekonvertovat na inu platformu.

Bobosu

« Odpověď #11 kdy: 06. 06. 2018, 17:57:51 »
Dobrý den
Veaam.
Sice je placený ale jde vyzkoušet měsíční demo, na Vmware to umí vše co požadujete a v dokumentaci je popsaná stejná funkčnost na Hyper-V.
Vyrobí snap stroje potom udělá zálohu a následně vyrobí x rozdílových záloh podle nastaveni, časový plán tam je.

Bobosu

« Odpověď #12 kdy: 06. 06. 2018, 17:59:51 »
Dobrý den
Veaam.
Sice je placený ale jde vyzkoušet měsíční demo, na Vmware to umí vše co požadujete a v dokumentaci je popsaná stejná funkčnost na Hyper-V.
Vyrobí snap stroje potom udělá zálohu a následně vyrobí x rozdílových záloh podle nastaveni, časový plán tam je.

Omlouvám se za překlep Veeam

Martin

« Odpověď #13 kdy: 07. 06. 2018, 16:53:23 »
Veeam Backup Free Edition
neumí rozdílové zálohy
je zadarmo
umí Hyper-v i VMware
lze jej řídit powershell scripty+scheduler
umí šifrované zálohy
umí backup SQL i Exchange v VM,