Stačí obyčejný napěťový převodník. Stupeň krytí zajistí IP54/55 zajistí obyčejná elektroinstalační krabička s průchodkami. Dohromady jsi pod 100 Kč a velikost, provedení, konektory, ... si vybereš podle sebe.
Diky!
Když už tam nějaký ohřev máš (10W), co to celé zaizolovat, aby se uvnitř udržela teplota kolem 0°C?
+ castecne i @Great Lama:
Ten ohrev je jen na objektiv kvuli rose/namraze na skle. Nicmene v tech -15 jeden ohrivaci pasek nestacil. Po prichodu k technice v tomhle stavu s jinou nabitou baterkou na tom pasku ohrev nebyl vubec znat. A na skle samozrejme slusna krusta :-)
Pro predstavu jak to vypadalo pri -18 stupnich v priloze.
Zluty krabky jsou zespoda dve, at je mezi nema aspon trosku luft a baterky nejsou primo na zemi.
Cvicne jsem mezi baterky soupnul chemicky "ohrivatka na ruce do rukavic" pro kontaktni ohrev. Ze to nejak hreje, jsem zaznamenal az doma, venku ten samotnej pytlik byl promrzlej durch. Jedine to zkusit sehnat ve vetsim provedeni, snad se delaji i hrejive vlozky do bot, coz je o poradnej kus vetsi. To by pak s nejakou izolaci - ciste tech baterek - mohlo mit smysl.
Treti krabkou jsou pak baterky a dalkova spoust prikryty zeshora, kdyby nahodou prece jenom neco, tak at nenapada primo do USB portu.
IMO kdyz resit ohrev baterek, tak spis chemicky (holt zkusit jiny ohrivatko, nebo jich tam vecpat vic), nez elektricky z dalsi baterky, to uz se pronese.
Nicmene flaska s vodou a termotaska padly nize a zrejme jsou vitezem :-)
Záleží na kvalitě článků a hlavně proudovém zatížení. To velké u venkovní meteostanice nebude. Narozdíl od fotoaparátu o jakémkoliv ohřevu ani nemluvě.
Proudova zatez tech mikrotuzek je malinka, bezi tam jen casovac, kterej v urcenym intervalu na vterinku sepne dva kontakty (pro spoust). Doma ty mikrotuzky mely skoro 1,4V kazda, ale jen za pul hodky dlouhou cestu na misto promrzly natolik, ze si uz casovac stezoval na slabou baterku - a to jeste nic neodcasoval.
Voda má obrovské skupenské teplo tání/tuhnutí. Obložení vodou a polystyrenem nebo jinou izolací zabezpečí, že se to nedostane pod nulu, a při nule baterky ještě přiměřeně fungují.
Bingo! Termotasku s flaskou teple vody jsem dokonce i v minulosti pouzil, zrejme mi to tam selhalo z nejakyho jinyho duvodu, nebo jsem na to proste po te dobe zapomnel. Diky za rozpomenuti se :-)
Já bych osobně koupil LiFePo kvádr https://www.levne-baterky.cz/elerix-ex-l12v6 nebo https://www.levne-baterky.cz/elerix-ex-l12v30 (tu 6Ah verzi jsem používal a fungovala), udělal bych mu to výše uvedené zaizolování s vodou (ghetto varianta je "chladící (izolující) taška" nebo polystyrenová krabice, ve které se občas prodávají věci, a do ní tu baterku + petflaška) a dva stepdowny na 5 a na 3V. https://www.hadex.cz/m406-napajeci-modul-step-down-menic-3a-s-lm2596-uinmax35v/
No vida. Prijemny rozmery i hmotnost. To uz se rovnou nabizi k tomu 12V kvadru sehnat ohrev na 12V, letmo jsem objevil neco s 12V / 1,6-1,8A, to uz by promrzat nemuselo :-)
Fotak mit povesenej na powerbankach a casovac si poresit pres menic. Jako bonus by mi to asi mohlo udelat aspon nejakou zatez na powerbance, aby nepadala do spanku a fungovala redundance.
Jo, tohle dava smysl, diky moc.
BTW: Cim se takovej kvadr krmi?