Jednoduchá odpoveď.
Si hladný po vedomostiach? Choď na VŠ?
Myslis, že chceš kolektív tak trochu podobných ľudí, choď na VŠ.
Z mojich skúsenosti, každý, rozumieme tomu, čo je zvyšok po celočíselnom delení, tak ma na to, aby veľmi obstojne a pri správnom vedení zvládol stredoškolskú matematiku, lebo pokiaľ si odmyslím limity a integrály (neviem, či sa to ešte dnes učí na strednej), tak zvyšná stredoškolská matematika je naozaj jednoduchá, ak Ti dá niekto do toho vzhľad (vzhled).
Na druhej strane, chceš technickú výšku a ja mám matfyz. Veľa matfýzakov uči na technikách matiku a sú z toho z nechutení, lebo ide sa tak rýchlo, že sami by ako študenti mali s týmto tempom tomu rozumieť.
Avšak, rozumieť tomu všetci na technické nechcú, iba to chcu hlavne používať. Na matfyze sa matika išla oveľa pomalším tempom, ale oveľa viac do hĺbky, a tak mal človek čas nad tým premýšlať a porozumieť tomu.
Ako asi by som ČVUT zvládok ale nie s vnútorným uspokojením rozumieť tomu, že prečo veci fungujú ako fungujú.
PS. Teraz som doučoval stredoškoláka programovanie, z ktorého prepadol. Šikovný chlapec, len tak to kašlal, preto prepadol.
Z mojich skúsenosti naozaj rozumieť tomu, čo je zvyšok po delení stačí na to, aby človek zvládol stredoškolskú matematiku, hoci mal predtým štvorky.