Je zřejmé, že jsem otázku nepoložil dostatečně jasně. Přikládám zjednodušené blokové schéma. Máme počítače K101 až K1xx (reálně cca 15-20 Windows PC). do těchto počítačů nejde nijak zasahovat, řídí existující technologie a zákazník nám nedovolí dělat změny. Tento přístup je běžný a pochopitelný. Dále máme počítač K100, který má mít přístup právě k jednomu z počítače ze skupiny K101-K1xx na základě toho, jak se CPU KEB1 "rozhodne". Je to řídící systém od Siemens, jsem omezen na některé průmyslové sběrnice případně seriovku. Tento počítač je také v režii zákazníka a SW změny by teoreticky byly možné, ale nejspíše dost problematické z hlediska zákazníkova IT.
Idea byla taková, že na switchi KFE1 nastavit pro každý z portů 1-x jedinečnou VLAN. Pokud bude switch KFE2 profinet switch Scalance vyšší řady, můžu mu za chodu změnit nastavení přes WRREC a říct mu, že port 1 akceptuje pouze pakety s vybranou VLAN.
Zákazník od nás očekává, že systém bude implementovaný nezávisle na použitých PC, počítače se mění daleko častěji než řídící systémy a nechce pokaždé dělat změny. Přijde mi, že takto by to mohlo fungovat, ale jak jsem již řekl, nejsem síťař
Díky